Reedel koondub madalrõhkkond Soome ja selle servas on Eesti ilm tuuline ning mõnes kohas tuleb ka hoog vihma. Edela- ja läänetuul tugevneb päevaks puhanguti 14, Soome lahe ääres 17 m/s. Sooja öösel 10..15, päeval 17°C-st rannikul 21°C-ni sisemaal.

Laupäevaks kosub kõrgrõhkkond ja peaks meie ilma enamasti kuiva hoidma. Tuul nõrgeneb ja puhub päeval mahedast lõunakaarest. Sooja öösel 8..9°C-st sisemaal 15-ni rannikul, päeval 19..23°C.

Pühapäevaks jõuab Läänemere äärde lõunapoolse päritoluga madalrõhkkond ja toob kaasa rohke saju. Suureneva temperatuurikontrasti tõttu on tõenäoline ka äike. Tuul tugevneb. Päeval paisuvad edelatuule puhangud sisemaal 15, rannikul 20 m/s. Sooja öösel 12..16, päeval 17..21, Kagu-Eestisse võib jõuda südasuvine soojus ja temperatuuri 25°C-ni tõsta.

Esmaspäeval madalrõhkkond kaugeneb ja selle järel on sajuhooge harvem. Öösel lõõtsub veel tugev edelatuul, päeva peale järk-järgult nõrgeneb. Sooja öösel 10..14, päeval 17..21°C.

Teisipäeval on kuni lõunani kõrgrõhuharja mõju suurem ja saju võimalus väike. Pärastlõunal võib aga kujunevatest rünksajupilvedest kohati hoog vihma tulla. Sooja öösel 7..12, päeval 20°C ümber.

Kolmapäeval läheneb Läänemere õhuruumile uus madalrõhkkond. Venemaa kohale ulatub aga kõrgrõhkkond. Kui madalrõhkkond jõulisemat survet avaldab, siis jõuab meile sadu. Kui kõrgrõhkkond tugevamaks osutub, siis on ilm kuivem, päikeselisem ja soojem.

Nõnda heitlik ilmapilt pole siiski erandiks. Viimane sarnane suvi oli aastal 2012.a. Aga ka siis sat-tus sekka üürikesi sooje perioode. Sellegi aasta edasine suve kulg tõenäoliselt pakub võimaluse soo-jast ja ilusast ilmast osa saada, paraku pikka päikeselist ja kuiva aega ei tarvitse tulla.