Järgmise aasta kohal on Vahteri sõnul suur küsimärk, sest tulemas on juurde uusi tootmisvõimsusi ja kuidas see areng paberipuidu hinda mõjutab, pole lihte ette prognoosida.
Palgiturul valitseb samuti alates 2014. aastast langus ja kuigi see on praeguseks stabiliseerunud, võib arvata, et väike langustrend lähitulevikus siiski kestab.
Küttepuidu turg püsib viimase aasta jooksul ja ka tuleval aastal enam-vähem ühtlasena.
„Keegi ei oska prognoosida hinda ja mahtusid tulevikuks, kuigi Södrale loodame head aastat tulemas,” märkis Vahter. „Siiski peab tõdema, et nõudlus on madal ja see asjaolu ei luba ka puidu hindadel kuigivõrd tõusta.”
Tarmo Vahteri sõnul on paberipuidu turu ja hinna prognoosimise juures oluline, et 2016. aastal läheb käiku Värö tehase laiendus, millega suureneb tehase toodangumaht 425 000 tonnilt 700 000 tonnile.
"See teadmine võiks süstida optimismi paberipuidu hinna kasvuks, et aga eelnevatel aastatel on võimsusi vähendatud, näiteks on suletud Norras Tofte nimeline tselluloositööstus," selgitab Vahter.
OÜ Södra Metsad omab Eestis umbes 15 000 hektarit maad, sellest 14 000 hektarit on metsamaa. Rootsis koondab Södra ühistuna 50 000 metsaomanikku.