Sutter kinnitab, et aastaks 2020 peaks Eesti Energia toodetud energiast olema 40% olema toodetud taastuvatest allikatest, kusjuures selles vallas suureneb kõige kiiremini just biomassi osatähtsus. Kui praegu tarbitakse Eestis aastas 8 TWh elektrienergiat, siis Hando Sutteri kinnitusel on Eesti Energia jaamades võimalik juba praegu toota 2,5 TWh elektrit aastas.

Statistikakaubanduse ideed ja põhimõtteid peab Sutter positiivseks, aga suuresti poliitilise tahte ja suutmatuse tõttu on see valitsusasutuste vahel viimase pool aastat lihtsalt ringelnud ning on nüüdseks otsapidi taas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis.

„Statistikakaubandus võimaldab Eesti tarbijate elektriarveid koormamata suurendada taastuvenergia tootmist ja vähendada Narva elektrijaamade heitmeid. Eesti Energia soovib pakkuda sellele turule eelkõige Auvere elektrijaama ja Balti elektrijaama 11. plokki,” kirjeldas Sutter riigi energiafirma plaane ja ootusi. „Statistikakaubandus võimaldab võtta kasutusele Eesti biokütuse turu kasutamata potentsiaali, lisaks oleme valmis vajadusel biomassi ka välisturgudelt importima. Kuigi praegu on olemas huvi tehingute tegemiseks, peame ikkagi kiirustama, sest Suurbritannia väljumine Euroopa Liidust vähendab oluliselt turu mahtu.”

Seega plaanib Eesti Energia puidukasutust Narva elektrijaamades lähiaastatel kasvatada.

„Eesti metsasektor saab tööd juurde, kui valitsus kiidab heaks juba ligi neli aastat menetletud elektrituruseaduse muudatused,” ütleb Sutter „Kui metsandussektor soovib panustada riigi positsioonide kujundamisesse, siis praegu on selleks kõige õigem aeg .”