"Isa läks emale appi, aga pull hakkas teda ka ründama," rääkis tol saatuslikul päeval tööl olnud perepoeg Maalehele. "Pull puksis isa pikali ja trampis korra jalgade peal enne kui plehku pani." Mees õnneks raskelt viga ei saanud. 

Väljasoo talus on veiseid peetud juba 1993. aastast, ajast mil kolhoosid laiali läksid. "Ema oli õppinud zootehnik, eluaeg loomadega tegelenud. Juba kaheksakümnendate keskel olid meil veised," kinnitas Viilukas, et vanemad on kogenud loomapidajad.

Autokasti jäänud kuus veist viidi Märjamaale, inimest rünnanud pull jäi maha Hiiumaale.

Loomi vedas OÜ Märjamaa Lihatööstus tellimusel firma, kellel on selleks olemas nõuetele vastavad autod ning veoluba, mis võimaldab loomi vedada ka üle kaheksa tunni kestval teekonnal. Maalehega rääkinud firma esindaja sõnul on autojuht juhtunust šokis. 

"Meie autohjuhti milleski ei süüdista, lihtsalt oli tegemist halbade asjaolude kokkusattumisega. Ka tema oleks võinud ohver olla, ta jäi kongi seina ja värava taha. Ükskõik kes oleks võinud pullile ette jääda," rääkis perepoeg. 

Eile juhtus Hiiumaal Emmaste vallas Jausa külas Väljasoo talus kole õnnetus - loomade autole laadimisel ründas pull perenaist ning tappis ta.

Üks Maalehega rääkinud kogenud loomapidaja ütles, et tavaliselt on transportimisel kõige enam probleeme limusiinide ja šoti mägiveistega ning neile järgnevad kohe aberdiin-anguse tõugu lihaveised. "Võõrad lõhnad ja kitsasse ruumi ajamine võib panna iga looma käituma ettearvamatult ning selle tõu veel eriti," sõnas ta. Täiskasvanud aberdiin-anguse tõugu pull kaal võib küündida tonnini.