Kahekümneselt tekkis tal närvisüsteemi hävitav tõbi amüotroofiline lateraalskleroos, mille tagajärjel inimene kaotab kontrolli oma keha üle ning sureb tavaliselt mõne aasta jooksul. Kolmekümneselt kaotas ta lõplikult liikumisvõime (suutis tahtlikult liigutada vaid vasaku käe paari sõrme), neljakümneselt kõnevõime.

Sellegipoolest on ta tegutsev professor, kes kirjutab artikleid, peab loenguid, esineb konverentsidel.

"Teaduslik avastus ei pruugi olla parem kui seks, kuid nauding kestab kauem," ütles kolme lapse isa Stephen Hawking oma 60. sünnipäeva puhul peetud loengus "60 aastat pähklikoores".

26. IV 2007 tegi ta kaasa suborbitaalsel kosmoselennul, et kogeda kaaluta olekut, ja sai esimest korda üle aastakümnete taas liikuda ilma ratastoolita.

  • Tom Whittaker (sünd 1948) on Briti alpinist.

1979 amputeeriti tal autoõnnetuse järel parem labajalg. 27. V 1998 vallutas ta Džomolungma tipu esimese inimesena, kel on kehaline puue. Tema uus eesmärk on tõusta iga mandri kõrgeimale tipule.

  • Andrea Bocelli (sünd 22. IX 1958) on Itaalia tenor.

Kaasasündinud glaukoomi põdev poiss sai 12aastaselt jalgpalliga vastu pead ja jäi pimedaks. Samal aastal võitis ta oma esimese lauluvõistluse. 1980 astus ta Pisa ülikooli ning lõpetas selle õigusteaduste doktorina. Ülikooli õppemaksu teenis ta õhtuti baarides esinedes.

Tänupühaõhtul 1998 tutvustas Céline Dion teda oma TV-saates nii: "Kui Jumalal oleks lauluhääl, siis kõlaks ta päris Andrea Bocelli moodi."
Bocelli albumeid on müüdud üle 65 miljoni.

  • Tom Cruise (sünd 3. VII 1962) on USA filminäitleja.

Düsleksia ehk vaeglugemine ehk lugemispuue ehk sõnapimedus tal kuulsaks saamist pole seganud.

On veel palju neid, kes oma lugemispuude kiuste on seda suutnud, nt George Washington, Thomas Alva Edison, Winston Churchill, Pablo Picasso, Agatha Christie, John Lennon, Cher, Carl XVI Gustaf. Üldse on eri andmetel 5-15% inimestest düslektikud.

  • Miha Zupan (sünd 13. IX 1982) on Sloveenia korvpallur.

Kurdina sündinud poisi lapsepõlv möödus kurtide koolis, kus õppis viimaks rääkima. 14. eluaastani mängis ta jalg- ja võrkpalli, kuni ühe treeneri soovitusel avastas korvpalli.

24. X 2007 sai Ljubljana Olimpija 2.04 pikkusest ründajast esimene kurt mängija Euroliigas.

Kuuldeaparaadiga kuuleb ta treenerite ja võistkonnakaaslaste juttu hästi. "Kuna oskan ka huultelt lugeda, tajun treeneri sõnu sageli kaugemaltki kui teised," on ta öelnud.

  • Oscar Pistorius (sünd 22. XI 1986) on Lõuna-Aafrika Vabariigi kergejõustiklane.

Sündides puudus tal mõlemal jalal pindluu. Seetõttu amputeeriti tal jalad altpoolt põlvi, kui ta oli 11kuune. Joostes kasutab ta süsinikkiust valmistatud vetruvaid proteese.

2008 lükkas rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF tagasi tema taotluse osaleda Pekingi OMil, kuna proteesid andvat talle eeliseid. Rahvusvaheline arbitraažikohus tühistas selle otsuse. Siiski ei pääsenud Pistorius LAV võistkonda, sest ei täitnud olümpianormi (400 m A-norm oli 45,55 ja B-norm 45,95).

Oscar Pistorius võitis Ateena paraolümpiamängudel (POM) kulla 200 m ja pronksi 100 m, Pekingi POMil kulla 100 m, 200 m ja 400 m. Tema isiklikud (ja maailma-) rekordid: 100 m - 10,91; 200 m - 21,58; 400 m - 46,25.