Raamatukogubussis saab igaüks oma silmaga vaadata, milline on ratastel raamatukogu, kui palju raamatuid selline raamatukogu mahutab ja missuguseid teenuseid on võimalik raamatukogubussis kasutada. Nii suured kui väikesed on oodatud proovima oma teadmisi eesti- ja venekeelses viktoriinis „Eestimaa“.

Õigeid vastuseid küsimustele saab vajadusel otsida raamatunäituselt, kus on väljas nii eesti-, vene- kui ingliskeelsed teosed Eesti kohta.

Nuputamishuvilisi ootavad ka koomiksiteemaline viktoriin, eriteemalised ristsõnad ning kirjanduslikud bingod nii lastele, noortele kui täiskasvanutele.

Tublimad viktoriinilahendajad saavad kingituse valida eestikeelsete raamatute hulgast. Raamatukogubussis saab raamatukoguhoidja juhendamisel punuda rahvusvärvides käepaela. Lapsed on oodatud joonistama pidupäevapilte.

Narva Keskraamatukogu direktor Maritsa Ort: „ See on väga tore võimalus näha Narvas ainust raamatukogubussi Eestis. Anname endast parima, et narvakate ja külaliste jaoks kujuneks meie riigi sünnipäev ilusaks ja muljeterohkeks perepäevaks.“

Narva Keskraamatukogu korraldab samal ajal kõigile soovijatale kaubanduskeskuses Fama interaktiivse kogupereviktoriini „Tuntud ja tundmatu Eesti”, mis hõlmab kultuuri, ajalugu, kirjandust ja sporti.

Katarina Jee on Tallinna Keskraamatukogu raamatukogubuss, mis sõidab kindlal marsruudil Tallinna nendes piirkondades, kus raamatukogu lähedal ei ole. Buss on varustatud invatõstukiga.