Seega kandideerib Eestimaine raamatupood konkursil parima titlile sisuliselt terve maailma nii suurte kui väikeste riikide raamatupoodide hulgas.

„Maailma parima raamatupoe nominatsioon on meile suur au – Viru Keskuses asuv esinduspood on oma koha kinnistanud tuhandete kultuurihuviliste eestlaste südames ning võitnud Eestis auhindu,“ märkis turundusjuht Airi Ilisson-Cruz.

„Rahva Raamatu visioon on olla Euroopa kõige lugejasõbralikum raamatumüüja ning rõõm näha, et oleme selle täitmisele väga lähedal.Eestlased armastavad raamatuid ning seda on igati näha ka meie kauplusest – Viru Keskuse raamatukauplus pole juba aastaid ainuüksi raamatupood, vaid on kujunenud igapäevaseks kohtumispaigaks raamatusõpradele.“

Eesti suurima tootevalikuga raamatupood avas Viru Keskuse kolmandal korrusel uksed 12 aastat tagasi, laienedes kolm aastat hiljem neljandale korrusele, mille tulemusel sündis Baltikumi üks suurimaid raamatupoode. Kaupluses toimuvad igal nädalal põneval raamatuesitlused ja kultuurisündmused, ning eestikeelsete raamatute kõrval on esindatud ka korralik vene ja ingliskeele valik.

Homme, 9. märtsil tähistab Viru Keskuse Rahva Raamat värsket nominatsiooni ka kohapeal, pakkudes kõigile ostjatele tasuta La Muu maitsvat ökojäätist.

Auhinda "Aasta raamatupood" annab London Book Fair koostöös UK Kirjastajate Assotsiatsiooniga välja esmakordselt ning see on üks 14-st ülemaailmsest kirjastajaid esindavast ja tutvustavast kategooriast.

Korraldajate sõnul on auhinna eesmärgiks näidata, et tänapäevased raamatupoed pole mitte ainult uute raamatute tutvustamise kohad, vaid teadvustavad ka inimestele, et maailmas on juba ka olemas hästi palju raamatuid, mis väärivad lugemist.

Maailma parim raamatukauplus selgub tänavusel Londoni raamatumessil 12. aprilli õhtul.