Rahvaliidu esimees Juhan Aare kinnitas, et temale kuulub OÜ Eesti Kultuurfilm maksab erakonna kassasse tagasi 150.000 krooni, mille ta sai Rahvaliidu internetivideote tegemiseks.

Aare maksis Rahvaliidu esimeheks oleku ajal internetitelevisiooni projekti jaoks partei kassast 150.000 krooni OÜ-le Eesti Kultuurfilm ja 27.000 krooni operaatorifirmale Market Planet OÜ.

Rahvaliidu juhatus otsustas teisipäeval, et OÜ Eesti Kultuurfilm peab maksma 150.000 krooni Rahvaliidule tagasi kolme kuu jooksul. Aare sõnul jõuab osaühing kolme kuu jooksul nii palju teenida, et raha tagasi maksta. Aare rõhutas, et ettepaneku raha tagasi maksta tegi tema ise.

Teisipäeval süüdistas Aare peasekretär Vitsutit erakonna rahaga tehtud kahtlastes tehingutes ja soovis tema vabastamist Rahvaliidu peasekretäri ametist. Aare kinnitas, et praegu tal enam sellist kava ei ole.

Aare sõnul otsustas Rahvaliidu juhatus teisipäeval, et Rahvaliidu peasekretär Lauri Vitsut esitab 3. septembriks erakonna juhatusele ülevaate, mida ta on teinud partei raamatupidamise korrastamiseks.

Aare märkis, et tema süüdistusi, nagu oleks Rahvaliidu meediajuht Andres Raid saanud parteilt ümbrikupalka, olid tingitud arusaamatusest. "Minu käsutuses olnud dokumentidest jäi mulje, et tegemist on ümbrikupalga maksmisega," lausus Aare. Rahvaliidu juhi sõnul usub ta praegu pärast asjatundjatega konsulteerimist, et dokumendid kajastasid tegelikkust ja Raid sai raha tõepoolest komandeeringu kulude katteks.

Nii Aare kui Vitsut märkisid, et teisipäeval vastastikku esitatud süüdistused olid suures osas arusaamatus ning ajakirjandus aitas omalt poolt kaasa tüli õhutamisele.