“Tegime oma külaskäigu sugulaste juurde ära päevavalges ja nägime oma üllatuseks, et maanteel on väga tihe liiklus,” rääkis Türilt Võhma poole siirdunud pere.

Roolis olnud pereisa sõnul oli tee küll lumine ja kohati tuisuvaaludes, kuid rohkete sõidujälgedega ning mõistliku kiirusega läbitav.

Mööda Tallinna-Tartu maanteed Arukülla sõitnud mees aga sõnas, et tee oli vastik, kuid sõidetav.

“Teel nägin üht kraavisõitnud autot ja veokit, mis ei saanud kallakul edasi ega tagasi,” märkis ta.

Maanteeameti teatel aga lumesadu ja tuisk jätkuvad ning liiklemine on raskendatud.

Samuti palub maanteeamet inimestel tungiva vajaduseta mitte kasutada liiklemiseks kõrvalmaanteid, kus võib esineda läbimatuid lõike, seda eriti Põhja- ja Ida-Eestis.

Harju maakonnas on tuisu tõttu läbimatud:
Vaida-Pajupea (Vaida poolt alates 2.km-st), Kasispea-Ilumäe, Kiiu-Kaberneeme Kiiust kuni Salmistu tee otsani, Kaberla-Kodasoo, Raeküla tee, Turbaneeme-Viinistu, Golfiväljaku tee Kuusalu piirkonnas. Raskesti läbitavad on Lagedi-Loo ja Kostivere-Raasiku manatee.
Samuti palume raskete teeolude tõttu mitte sõita Harju maakonnas Kaberneeme-Kiiu maanteele.

Lääne-Viru maakonnas on läbimatud:
Rajangu-Vajangu km-d 2-8; Viru=Jaagupi-Simuna km-d 1,3-2,5; Varangu-Kandle km-d 4-6; Liiguste-Põdruse km-d 2-7,5; Põdruse-Tatruse km-d 1-4; Liiguste-Salatse km-d 1-2.

Ida-Viru maakonnas on läbimatud:
Lüganuse kalmistu tee km-d 0-3, Voorepere-Saka km-d 2-6,6, Kogu-Kalvi km-d 0-4,5, Purtse-Liimala-Kõrgküla km-d 0,4,5 ja Aa ranna tee km-d 0-2.

Pärastlõunal enne kella nelja sadas lund ja tuiskas. Sadu oli tugevam Lääne- ja Põhja-Eestis. Lõuna-Eestis sadas ka jäidet, mis autoklaasidel jäätus. Põhi- ja suuremad tugimaanteed olid piirkonniti lumised ja libedad, kohati puhaste sõidujälgedega, kuid kinnisõidetud lumega sõidujälgede ja radade vahel. Teedel esines tuisuvaalusid ning lendlevat lund.
Puhaste sõidujälgedega lõikudel võib teekatte olla ootamatult jäine ja libe.

Liiklejad peavad arvestama võimalusega, et teedel võivad liikluse sulgeda veoautod. Samuti palub maanteeamet mitte mööda sõita aeglaselt eesliikuvaist sõidukeist, möödasõidul lumme kinnijäämine võib põhjustada ummikuid.

Liiklusesse minnes tuleks autosse kaasa võtta lumelabidas, laetud mobiiltelefon ja soojad riided.