Põhikünd läks küll ilusti ja sellega klaaris kogenud võistleja ka avavao jonksu ära. Nii võis peakohtunik Jaak Nõmmsalu esimese päeva kokkuvõtteks Kunila töö kohta kõrrepõllul öelda: avavagu okei, kroon puhas, aga natuke kõrge (miinus), viilud selgelt eristatavad (pluss), töökäigud väga näha ei ole, lõpuvagu – ei ole kõige parem, tagapool ei ole jätkunud mulda.

Esimese päeva parima künni tegi Indrek Zilensk, kes tuli päeva võitjaks.

„Avavagu on paremate poole, mõned töökäigud näha, lõpuvagu – üsna ilus, praktiliselt sirge, on jätkunud ka peaaegu mulda. Üks parimaid,“ hindas Nõmmsalu Helme mehe tööd.

Teisel päeval rohumaal aga läks paremini Kunilal. Kohtunikud tunnistasid tema põhikünni parimaks ja raatsisid anda maksimumpunktid (20), mida juhtub üsna harva. Maksimumi lähedale jõudsid ka umbrohu sissekünni ja lõpuvao punktid.

Kokkuvõttes edestas 20 aastat võistluskündi teinud mees kümme aastat kündnud meest täpselt kümne punktiga (383 ja 373). Üks enampunkt iga aasta eest.

„Seekord kündsime esimese aasta rohumaad. Sellel kõrrekünniga suurt vahet pole. Võit tuligi ilmselt sellepärast, et esimese päeva kõrrekünniga sai ader hästi välja reguleeritud. Ja kuna rohumaakünd oli sarnane, töötas ader seal väga hästi,“ arvas Kunila oma võidu peapõhjuseks.

Maikuus tulevad Rootsis künni maailmameistrivõistlused, kus Eestit on õigus esindada tänavustel meistritel. Raido Kunilal oleks see juba teine kord Rootsis võistelda. Esimene kord oli 1993. aastal.

Mullusel meistril Kaspar Järvalal läks tänavu kehvasti. „Kui üks halb tükk on, siis sattub see minule,“ ütles mees. Tema plats oli kõrrekünnil esimene. „Seal on kombain ilmselt kogu aeg ringi pööranud, kogu tükk oli nii põhku täis, et ma ei saanud muud kui ketasnuga puhastada.“

Samal ajal kui Eesti meistrivõistlused, peetakse ka noorkündjate võistlused, mille võitjal on õigus võistelda järgmisel aastal meistrite klassis. Tänavu sai esikoha Põltsamaa ametikooli noormees Reimo Kivimägi. Tema künd paistis hea juba esimesel päeval nii tema enda kui teiste põllumajanduskoolide õpetajatele ning seda hindasid kiitvalt ka kohtunikud.

Teine oli Ats Bachmann Järvamaa kutsehariduskeskusest, kolmas Jorma Unger Olustverest. Keegi poistest ei olnud esimest korda võistlemas. Reimo oli mullu 8., Ats 16. ja Jorma 4.

TULEMUSED

Meistrite klass, tavaader
1. Raido Kunila
2. Indrek Zilensk
3. Heimar Vares

Pöördader – Jüri Lai

Noorkündjad
1. Reimo Kivimägi, Põltsamaa ametikool
2. Ats Bachmann, Järvamaa KHK
3. Jorma Unger, Olustvere TMK