Teete seda, küsimata minult kui osapoolelt ühtki täpsustust, rääkides samas, et Eesti on Panama Paberite skandaali valguses pigem idas kui läänes.

Mõtelge nüüd rahulikult selle olukorra peale, Merit Kopli.

Ütlete ju isegi, et küsimus taandub väärtushinnangutele. Soliidse ajalehe valuuta on usaldusväärsus ja tasakaalustatus. Küllap on Marju Lauristin ka Postimehe ajakirjanikele õpetanud, et infot tuleb võimalusel algallikast ammutada. Ja et hea tava näeb ette kasutada vähemasti kolme allikat. Samuti on kombeks anda artiklis negatiivselt mainitud osapooltele võimalus end kaitsta. Nüüd, Aivar Õepa ja Andrus Karnau tegid nimetatud lood minult midagi küsimata. Kumbki neist ei kirjutanud ega helistanud mulle, kordagi. Viidetest algallikatele ma parem ei räägi. Kas see ongi Papa Jannseni vääriline ajakirjandus, proua peatoimetaja?

Pannes mind elegantselt samasse lausesse Eestit räsinud poliitskandaalidega tekitasite te lugejas veendumuse, et Nõlvak ajab kuskil mingit räpast äri. Jah, tunnistasin, et olen 90ndatel makse optimeerinud - kuid te isegi ei vaevunud küsima, mida see tähendas.

Muretsete, et Nõlvak jättis USA-s maksud maksmata. Teisisõnu, te süüdistate mind kuriteos. Avalikult, andmata samas mulle võimalust end kaitsta. Millele toetudes te seda teete? Ma ei ole Ameerika maksuametile midagi maksmata jätnud. Kas Te ülelüdse teate, kui raske kuritegu see oleks olnud? Tegelikkus on otse vastupidine - nii nagu ma oma avalikus postituses ka kirjutasin - US Tax Department on mulle raha võlgu.

Helistas mulle tuttav ajakirjanik ja ütles, et Rainer, milles probleem - see kõik on ju aegunud. Et las kotivad, aga küll nad ära lõpetavad. Ilmselt juhtis ka teie ajakirjanikke arusaam, et avaliku elu tegelasi on lihtne kottida - see olevat nende palka sisse arvestatud.

Vaadake, ma ei ole teflonpoliitik. Mulle läheb korda. Mul pole ka kuskilt tagasi astuda. Ja ma leian, et kontrollimata loba ei kaunista end Eesti ajakirjanduse lipulaevaks tituleerivat ettevõtet.

Proua Eesti suurima päevalehe peatoimetaja, räägime veel väärtushinnangutest ka. Te tunnete muret, et Panama paberitele reageeritakse Eestis pehmelt ning Eesti asub seega väärtushinnangutelt pigem idas kui läänes. Olen Teiega nõus, maksudest kõrvalehoidjate osas. Võikski karmimini lajatada. Aga mida siis konkreetselt teha, et olukord tõesti paraneks?

Teil on suurepärane võimalus näidata, et Teile läheb päriselt korda Eesti väärtusruumi liikumine idast läände. Teie lehe omanik on Margus Linnamäe, eks? Lugege http://ekspress.delfi.ee/…/vana-kuld-kuidas-postimehe-uus-o… ja kirjutage, millistele väärtushinnangutele toetuvad Teie omaniku sealkirjeldatud skeemid. Ma olen siiski enam kui kindel, et Te ei julge Postimehes oma omaniku kohta midagi halba iitsatada. Vastasel korral oleksite seda juba ammu teinud. Teie omanik on tegus ning tema teod on olnud piisavalt hästi kajastatud mujal, aga mitte Teie juhitud lehes. Ma võin Teie teguviisi inimlikult mõista, kuid väärtushinnangutest ärge tulge mulle ega oma lugejatele küll rääkima. Merit Kopli, Teie teod näitavad, et Teie väärtushinnangud ulatuvad vaid Teie enda rahakotini. Ja sellest on kahju.

Rainer Nõlvak