„Käesoleva nädala lõpuks või uue alguseks peaks midagi selguma,“ viitas Arhangelski. Kavandatav streik ei pruugi tema sõnul hõlmata ainult tapamaja ja sealseid töötajaid, uuritakse ka teistes osakondades töötavate inimeste seisukohti ja olukorda.

Kui töötajad otsustavad streikima hakata, teatatakse sellest ette kaks nädalat enne algust ehk nii nagu seadus nõuab.

Viimane streik, mille korraldamisel ei peetud kinni seadusega sätestatud korrast, toimus Rakvere lihakombinaadi tapamajas 17. oktoobril. Töötajad nõudsid toona algul palga kahekordistamist, seejärel 25protsendilist palgatõusu 2017. ja veel 25protsendilist tõusu 2018. aastal.

Spontaanne streik soovitud tulemuseni ei viinud ning pärast selle lõppemist peetud läbirääkimised HKScani Eesti juhtkonnaga jooksid samuti liiva. Eesmärgini ei jõudnud ka riikliku lepitaja osavõtul korraldatud lepitusmenetlus.

Oktoobris moodustasid umbes 30 tapamaja töötajat Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liidu (IMTAL) alla oma ametiühingu osakonna ning valisid ka usaldusisiku ja juhatuse liikmed.

Ametiühingu usaldusisik Andrus Saaremägi tõdes novembri lõpul Ärilehele, et palkade osas pole mitte midagi muutunud, küll aga on muutunud tööõhkkond – tööpäevad ei kesta enam ettenähtud tööajast kauem.

Rakvere lihakombinaadis töötab kokku 750 inimest.