Oma plaanidest rääkides ütles Blank, et tahab alles hoida maakonna traditsioonilisi kultuuriüritusi, tavasid ning toetada ettevõtlust.

„Peame leidma ja levitama neid märke, mis on omased Raplamaale, et ka läbisõitjad siin pidama jääksid, avastaksid midagi huvitavat, kohtuksid toredate inimestega, looksid siia oma kodu. Need, kes on pikemalt peatunud, on üllatunud siinse kandi rikkustest,“ lausus Blank.

Tähtsa väljakutsena nimetas ta jõudmist kokkuleppele, kust kulgeb Rail Balticu trassikoridor nii, et see lõhuks võimalikult vähe meie loodust, kogukondi ja ettevõtlust. „Samuti tahan kindlasti seista Rapla haigla üldhaiglana jätkamise eest ja koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaiglaga leida selleks parimad võimalused,“ lisas ta.

Tõnis Blank on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli majandusküberneetika erialal 1978. aastal. Alates 2010. aastast on Blank Eesti Raamatupidajate Kogu juhatuse esimees, enne seda oli ta Rapla maavanem aastail 2004-2009. Aastatel 2002-2004 oli Tõnis Blank Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse liige, 2000-2002 Eestimaa Põllumajandustootjate Keskliidu tegevjuht ning 1997-2000 Eesti Ühistegelise Liidu juhatuse esimees. Blank on Kehtna valla volikogu aseesimees, Kehtna aleviku vanem ning kuulub ka Raplamaa Omavalitsusliidu juhatusse.

Seaduse kohaselt nimetab valitsus maavanema ametisse viieks aastaks. Maavanem esindab maakonnas riigi huve, hoolitseb maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest ning juhib maavalitsuse tööd.