Kärdla ratsupäevade korraldamise eest on Berkmann pälvinud Eesti Kultuurkapitali preemia, ta oli tiitli aasta põllumees 2012 nominent.

“Nüüd tuleb mulle südamelähedases valdkonnas juurde uusi kohustusi, samas väga palju huvitavaid tegevusi,” teatab Berkmann Maalehele.

Spordiliidu juhina ta asju siiski kardinaalselt ei muuda. Hobumajanduse arengukavas on eesmärgid aastateks 2014−2020 juba koostatud, senine juhatus eesotsas Heiti Häälega on teinud professionaalset tööd.

Edendada tuleb sporti aga eelkõige noorte seas. “Harrastussport on see püramiid, millele toetuvad tipud,” rõhutab Berkmann. “Tahaksime ratsutamise juurde tuua üha rohkem inimesi, nende seas ka kunagisi huvilisi.”

Oluline on tõsta hobuste heaolu, samuti laiendada aretusühingute, kasvatajate, koolitajate, organisatsioonide koostööd.

Ratsaspordi liidu peasekretär Siim Nõmmoja kinnitab, et liidu liikmed on rahul, et neid juhitakse nüüd Hiiumaalt. Ratsasport pole ju sugugi pealinnakeskne, siia kuuluvad tegusad klubid üle Eesti, bürood on Tallinnas ning Tartus.

“Jaanus Berkmann on väga sobiv mees. Ta on tuntud võistluste korraldaja, Kärdla ratsupäevad on toimunud juba üle kümne aasta ja need on muutunud üle-eestiliseks, lisaks tegeleb ta saarte karikavõistluste korraldamisega,” räägib Nõmm-
oja.

Eesti Ratsaspordi Liidu uues juhatuses on lisaks Berkmannile ka Toomas Tõnise, Monika Sehver, Jaan Kallas ning Marti Hääl. Senine juhatuse liige Heiti Hääl, kes juhtis organisatsiooni 13 aastat, valiti liidu aupresidendiks.

Praegu kuulub liitu 34 juriidilist isikut, enamik neist ratsaspordiklubid.