Taki toodi maikuu lõpus pappkarbis ja võis olla vaevu kuu vana, seljas hall titekarv, mis alles nüüd hakkab reinuvaderile iseloomulikuma vastu vahetuma.

Loomapargi juhataja Sirje Sauli sõnul pakkus kutsikat neile üks Jõgevamaal taksikoeri kasvatav pere. Nende taksid olid leidnud rebase-uru ja pesakonna maha murdnud. Aga üks vapper oli alles jäänud. "Küllap ta oli siis hästi ettevaatlik ja on seda siiani," räägib Saul.

Hooldajaid ja talitajaid Taki endale ligi lasta ei tahtnud. Täitsa kurjam, kargas kohe hammastega kallale. Nii kurja rebasekutsikat polevat neil varem nähtud. 

Kuri oli ja on ta just naisterahvaste vastu. "Ta valis lemmikuks mehe, Villem Lõhmuse, teda ta ei hammusta," muheleb Saul.

Lõhmus talitab ja hooldab muidu kitsesid ja hirvesid, aga kuna Taki naistega ei leppinud, jäi temagi mehe sööta ja kasida. 

Algul hoiti ja poputati teda majandushoones, kuid läinud nädalast sai ta õueaeda ning vahel näevad teda ka külastajad. Seda siis, kui Villem Lõhmus juhtub lähedal olema - muidu hoiab rebasepoiss kartlikult aia kaugemasse nurka. 

Kui Elistvere loomapark Tabivere valda 1997. aastal  asutati, siis eelkõige emata jäänud ja viga saanud loomade koduks. Nüüdseks on siin juba palju nende järglasi ja ruumipuudusel on hätta sattunud loomi harva võimalik vastu võtta.

Sauli sõnul saavad nad seda teha kokkuleppel keskkonnaametiga, kes hindab, kas konkreetset looma on üldse mõtet abistada. Ning kui on, hakatakse talle sobivat kohta otsima. 

"Kui vähegi võimalik, peab loom ikkagi loodusse jääma," selgitab Saul.