Reedel koondub madalrõhuala kese Soome läänerannikule. Õhukeerise lõunaserva mööda kandub meile Skandinaaviast veidi külmemat õhku ning sadu tuleb põhiliselt lume ja lörtsina. Tuul pöördub kõikjal edelasse ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on ööpäevaringsel nullilähedane, kuid õhtul pääsevad rohkem mõjule miinuskraadid ning ilmapilt muutub talvisemaks.
Laupäeval Soome läänerannikul pöörlev tsüklon hääbub ja kaob ilmakaardilt. Selle järel laotub Baltimaade kohale Venemaal tugevneva kõrgrõhkkonna serv. Sajuhooge jääb harvemaks, puhub mõõdukas lõunakaare tuul ning õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -1..+3°C.

Pühapäeval kujuneb meist põhja pool välja kõrgrõhuvöönd, lõuna poolt läheneb aga uus madalrõhkkond. Kohati tuleb lumelisa, tuul puhub idakaarest ja saab päeval veidi hoogu juurde. Õhutemperatuur on öösel 0..-5°C, päeval kõigub nulli lähedal.

Esmaspäeva ja teisipäeva jooksul liigub madalrõhkkond üle Leedu ja Valgevene kirdesse ning toob ulatuslikuma saju ka Eestisse. Tuul pöördub idakaarest põhjakaarde ja on üsna tugev. Õhutemperatuur on esmaspäeval nullilähedane, teisipäeval kaldub rohkem miinuspoolele. Kolmapäev võib tuua karge ja vaikse või vastupidiselt tuisuse talveilma. Mõlemal juhul tekib nii mõnelgi pool Eestis võimalus hilinenud vastlasõiduks.