Presidendikandidaadi ning põllumajandustootjate kohtumisel jäi kõlama põllumeeste soov, et tulevane president peab silmad taas Eesti elu poole pöörama. President peab omama selgeid seisukohti põllumajanduse seisu parandamiseks ning julgema antud teemal ka sõna võtta.

„Põllumehed tunnevad, et mujal Euroopas seisavad riigijuhid rohkem just enda põllumajandustootjate eest ning see seab meie tootjad halba konkurentsisituatsiooni. Valitsuselt oodatakse suuremaid riigieelarvelisi toetusi. On veidi kummastav, et kui Euroopa meilt midagi nõuab, siis seda asub valitsus kibekiirelt ja usinalt täitma, tehes samal ajal põllumeestele tihtilugu liiga. Kuid kui meil on lubatud Euroopa poolt oma põllumehi suuremas mahus toetada, siis seda teha ei taheta.“

„Minu hinnangul on selge, et Eesti maaelu edasiseks arenguks on meil vaja toetada põllumehi maksimaalselt lubatud top-up’i ulatuses ning maaelu areng peab muutuma taas üheks valitsuse prioriteetidest. Põllumehed tunnevad end tõrjutuna, kuid nende tehtav töö on meie julgeoleku garantii. See on midagi, millest isegi tänane valitsus võiks aru saada,“ lõpetas Mailis Reps.