„Kui toetuse saaja on eiranud talle kehtestatud nõudeid ning projekti elluviimine ei ole kooskõlas õigusaktides sätestatuga, võib see kaasa tuua toetuse osalise või täieliku tagasinõudmise,“ kirjutatakse auditis.

Auditis tehti PRIA-le ettepanek lugeda 25% auditeeritud väljamaksega seotud kuludest mitteabikõlblikuks ning potentsiaalselt mitteabikõlblikuks kuluks 25% ülejäänud ehitushanke lepingu kuludest.

Vald peab reeglite rikkumise tõttu maksma tagasi ligi 29 000 eurot. Peale toetuse tagasimaksmist küündib vallapoolne osa Puise kalasadama rekonstrueerimisel üle 150 000 euro.

Ridala vallavalitsus pöördus Reinmaa & Partnerid Advokaadibüroo poole sooviga hinnata vaidluse perspektiivi juhul, kui PRIA peaks lähtuvalt auditi soovitustest algatama toetuse tagasinõudmise protsessi. Advokaadibüroo on PRIA otsusega tutvunud ja koostab vaide. Arvestades, et vaidluse pikkuseks koos kohtumenetlusega võib kujuneda mitu aastat, siis on otstarbekas tagasinõutud summa tasuda. Vaidluse ajal nõude täitmine vaidlust sisuliselt ei mõjuta.

Kui PRIA või kohus tuvastab, et PRIA toetuse osalise tagastuse nõude otsus ei ole õiguspärane, siis toetussumma makstakse tagasi.