Kõige enam lisandus nimistusse rahvast mullu septembris ja oktoobris, samuti selle aasta märtsis. Nimistust lahkus enim inimesi mullu novembris.

Terviseameti andmetel on Raudsiku nimistus hetkel veel 50 vaba kohta. Nimistu suurus on märtsi alguse seisuga 1950, kindlustatud isikuid 1784, kindlustamata 166.

Mullu septembris alustas terviseamet perearst Riina Raudsiku suhtes järelevalvemenetlust, et kontrollida tema arstliku tegevuse vastavust kehtestatud nõuetele. Terviseamet tuvastas, et MMSi ei ole Riina Raudsik kunagi inimestele tutvustanud ega andnud selle kasutamiseks ka soovitusi.

Küll aga tuvastas terviseamet, et Jüri Tervisekeskuse OÜ on läinud vastuollu kolme seadusandliku aktiga:

- Tarbijakaitseseadus § 91 lg 2 , mille kohaselt käsitletakse ohtliku teenusena teenust, mille osutamise viisiga seonduv viga või teenuse osutamisel kasutatava toote konstruktsiooni või koostise puudus või teenuse kohta antud ebaõige, eksitav või puudulik teave võib põhjustada inimese vigastuse, mürgistuse, haiguse või muul viisil ohustada tema tervist;
- Rahvatervise seadus § 12 lg 6, mille kohaselt ei tohi levitada inimese tervist ja elukeskkonda kahjustada võivaid ideid, arvamusi, veendumusi ja muud teavet sõnas, trükis või muul viisil;
- sotsiaalministri 18.09.2008 määrus nr 56 „Tervishoiuteenuse osutamise dokumenteerimise ning nende dokumentide säilitamise tingimused ja kord“ § 14 lg 1, mille kohaselt kantakse tervisekaarti tervishoiutöötaja vastuvõttu iseloomustavad andmed, muuhulgas ka patsiendi objektiivne leid.

Terviseamet tegi Jüri Tervisekeskuse OÜle ka mitmed ettekirjutused, millega kohustati tervisekeskust viivitamatult lõpetama inimese tervist ja elukeskkonda kahjustada võivate ideede, arvamuste, veendumuste ja muud teavet sõnas, trükis või muul viisil levitamine; lõpetama teenuse osutamisel tegevused, mille korral ebaõige, eksitav või puudulik teave võib põhjustada inimese vigastuse, mürgistuse, haiguse või muul viisil ohustada tema tervist ning asuma viivitamatult dokumenteerima kõik tervishoiuteenuse osutamisega, sealhulgas kõrgvererõhktõvega patsientide objektiivsed leiud.

Terviseamet tugines oma otsuses ka Eesti Arstide Liidu Eetikakomitee ja Tartu Ülikooli Peremeditsiinikliiniku hinnangule.