„Välja valitud projektid olid põhjalikult ette valmistatud ja innovaatilised, projekti eestvedajad tasemel ning teemad ka rahvusvahelist huvi pakkuvad,“ sõnas Kallas. „Hea meel on, et uute säästvat metsandust toetavate rakendusuuringute läbiviimisse on kaasatud teadlased nii Tartu Ülikoolist, Tallinna Tehnikaülikoolist kui ka Eesti Maaülikoolist.“

RMK looduskaitseosakonna peaspetsialisti ja teadustegevust kureeriva Kristjan Tõnissoni sõnul andis RMK teadusnõukogu sel korral taotlejatele ette kümme teemavaldkonda, mille täpsemaks uurimiseks ideid oodati.

„Kõige rohkem oli taotluste seas ideid, mis seotud puidu ja puidujääkide väärindamisega ning sellest erinevate biokeemiliste protsesside tulemusena uute toorainete ja toodete valmistamisega,“ kirjeldas Kristjan Tõnisson. „See tendents kinnitab, et teadlased oskavad ja tahavad kaasa aidata Eesti metsasektori konkurentsivõime kasvule ja puidule innovaatiliste ja kõrge lisandväärtusega kasutusvõimaluste loomisele.“

Kõik kolm välja valitud teadusprojekti kestavad kolm aastat ning RMK rahastab iga projekti selle aja jooksul ligi 200 000 euroga. Toetust saanud projektide täpsem kirjeldus, elluviijad ning toetussummad on toodud siin:

RMK alustas sihipärase teadustegevuse toetamisega aastal 2008. Tänaseks on rahastatud 11 rakendusuuringut kogusummas 1,1 miljonit eurot. Juba lõppenud teadusuuringute tulemustega arvestab RMK oma igapäevatöös.