Võrkudes olnud elujõulised kalad lasti tagasi vette. Ülejäänud saagi, ligi 300 kilo ahvenat, realiseeris Keskkonnainspektsioon vastavalt kehtivale korrale ja sellest saadud tulu läks riigile.

Ametkondade jaoks on Kihnu saare ümbrus ebaseadusliku kalapüügi tõttu probleemne. Möödunud aasta augustis eemaldati sarnase ühisoperatsiooni käigus püügilt 57 nõuete kohaselt tähistamata nakkevõrku, mille kogupikkus oli 4,7 kilomeetrit.

Keskkonnainspektsioon tuletab meelde, et ebaseaduslik püük on äärmiselt vastutustundetu ja mõjutab oluliselt kala saagikust tulevikus. Kahjuks on röövpüük jätkuvalt probleemiks. Inspektorid leiavad ja kõrvaldavad järelevalve käigus Liivi lahest mitusada ebaseaduslikult püügile pandud nakkevõrku aastas.

Lisaks koostööle merel, on Lääne prefektuuri ja Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni vahel sõlmitud koostöölepe viinud ühistegevused ka maismaale. Nii on alustatud ühiselt jahieeskirjade täitmise kontrollimist. Politseid on kaasatud jahipidajate võimaliku joobe, relvadokumentide ja tulirelvade kontrollimiseks. Ennekõike selleks, et tagada jahipidajate ohutus ja eeskirjade täitmine.

Sellised ühisoperatsioonid on seni toimunud Läänemaal ja neid on plaanis laiendada üle kogu Lääne regiooni.