Kuna blogipidajad seda kohta jälgisid, õnnestus neil pildile saada ka kaks kalastajat. Ühte neist jälitati lausa koduukseni välja. Ka sellest on päevaraamatus kaadrid üleval. Postitus lõpeb lakooniliselt: “Edasine on juba keskkonnainspektsiooni rida.”

Saarte Hääl on varemgi kirjutanud, et keskkonnainspektsiooni inspektoritele on kalade kudemisaeg alati töörohke. Täpseid andmeid sellekevadiste juhtumite kohta pole aga veel kokku pandud.

Möödunud aastal tuvastati Saaremaal näiteks 37 kalapüügiga seotud rikkumist. Trahve määrati kokku 7188 eurot. Eestis kokku oli 485 juhtumit ja trahviraha nõuti 59 903 eurot, kirjutas Eesti Päevaleht.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haamer ütles Päevalehele, et kohalikud inspektorid ei suuda 24 tundi ööpäevas jõgesid valvata ega saagi kõikjale jõuda. Nimelt asuvad paljud rüsad ja kunstlikud kärestikud eramaadel, mistõttu ei ole neid niisama lihtne lammutada.

Tartu ülikooli mereinstituudi ihtüoloogia ja kalanduse vanemteadur Markus Vetemaa ütles Saarte Häälele, et haugi kudeajal püüdmine võib oluliselt mõjutada liigi varusid.