„Tahame pöörata tähelepanu mesilaste rohkele suremusele. Üks kahtlus on just nendes kemikaalides, või vahel ei pruugigi asi kemikaalides endis olla, aga neid kasutatakse mittekorrektselt, või mitte nii nagu seadus ette näeb,“ ütleb Õunamägi. „Üheksakümmend protsenti õistaimedest tolmeldab mesilane, kui ei ole mesilast, siis ei ole meid,“ lisab ta.

„See on oluline küsimus ja peaksime sellele tähelepani pöörama. Mida meie omalt poolt teha saame on see, et teadustame seda probleemi, kõik hakkab alati teadustamisest pihta. Ja teises osas teha ka reaalseid samme ja pooldada mahetootmist. Sellepärast jagame mahesmuutisid, mesilasesõbralikke smuutisid,“ täpsustab Õunamägi.

Kristjan Õunamägi oli ka mahedate smuutide jagamise aktsiooni mõtte autoriks. „Tegelikult lõi idee mulle pähe eile hommikul. Ühe ööpäevaga sai kogu asi organiseeritud. Kuna see inimesi väga puudutab, siis meile tuli ka väga palju inimesi appi,“ sõnab Õunamägi veidi enne aktsiooni algust.

Smuutide jagamisel osalesid lisaks OÜ Loodusvägi esindajatele ka vabatahtlikud.

„Tuttavate kaudu saime infot. Mina kuulsin sellest üritusest Lauralt, ja tema oma sõbrannalt,“ kirjeldab vabatahtlik Rasmus aktsioonile jõudmise tagamaid.

„Tulime, et midagi head teha, mesilasi aidata,“ lisab vabatahtlik Laura.