Ka Ruhnu saare blogis kirjutab Kaarel Lauk järgmist: "Kuskil Ruhnus, kabineti hämaruses, on taas tekkinud üks ebameeldiv uudisüllatus ruhnlaste jaoks. Miskit viisi on grupike rahvaesindajaid (neli inimest seitsmest) volikogus otsustanud meist seljataga pealinlased teha! Uudis igatahes kõigile, tunne on lausa selline nagu oleks karu taas jääpangal kohale triivinud. Seekord aga pole tegemist looduse vingerpussiga, vaid pealtnäha nö mõtlevate ja seaduslikult valitud rahvaesindajatega. Sünterit ja tema avaldusi Ruhnu liitumiste kohta palume mitte tõsiselt võtta."

Ruhnu vallavanema Tallinnas-käiku kasutas aga osavalt ära linnapea Edgar Savisaar, kes selle kohta oma blogisse koguni vastavasisulise muinasjutu postitas. "Tallinna linnapeana on mu sellest ainult hea meel kui ka teised Eesti regioonid pealinna tegemistest osa tahavad saada. Arutasime koos abilinnapea Taavi Aasaga reaalseid kokkupuutepunkte kahe omavalitsuse vahel ning juriidilist poolt. Usun, et teemast võib tõepoolest asja saada, ilma naljata," leiab Savisaar postituse lõpuks.

Praegu riigikogus oleva seaduseelnõu järgi on küll võimalus, et saartel asuvad omavalitsused saavad liituda ühist piiri omamata, aga aga regionaalminister Kiisler on varem meedias kinnitanud, et seadusandlik baas ei võimalda Ruhnu saarel Tallinnaga liituda.