Võimalusel on lavakujundused olnud ühel või teisel moel seotud aasta teemaga. 2012. aasta festivali teema „Mehe laul” on inspireerinud end siduma lavakujundustega uue nurga alt, tehes seda hoopis teemakohase materjalikasutuse läbi. Ave Matsin, kes on festivali lavasid kujundanud 2003. aastast, otsustas seekord meeste kasutatud triiksärkide kasuks, mille kogumise aktsiooni on just nüüd õige aeg alustada.

Triiksärgid on paljude meeste igapäevane rõivastus. Tihti visatakse kvaliteetsest kangast riideese kõrvale peale esimesi kulumismärke. Samas on suur osa kangast veel kasutuskõlblik. Seda soovimegi läheneva festivali tarbeks tehtava Kaevumäe uue lavakujunduse materjalina kasutada. Milline täpselt uus lavakaunistus välja hakkab nägema, sõltub juba meieni jõudvatest riideesemetest. Kuidas loodav lavakujundus suhestub meeste lauluga ja milliseid uusi seoseid see tekitab, jääb juba iga peokülalise enda mõelda ja otsustada.

Nii et mehed: koguge kõik armsad, kuid oma aja ära elanud triiksärgid kokku ja tooge need aida Viljandi Pärimusmuusika Aida majajuhi kätte. Me anname neile uue elu!