Saaremaa hobusekasvataja laskis hobusest õllevorsti teha
Kallase sõnul sai lihaks tehtud kolmeaastane ruun, kes sügisel libedaga karjamaal joostes ja kukkudes ristluu ära väänas. “Hobune ei saanud enam püsti ja muud polnud temaga teha kui ainult lihaks,” rääkis Kallas Oma Saarele, lisades, et riik lõpetas hiljuti hobusekorjuste utiliseerimise toetamise, mistõttu kuluks selleks 3000–4000 krooni.
Hobusekasvataja sai oma Eesti tõugu hobuselt 220 kilo konditustatud liha.
125 hobuse omaniku Heino Kallase sõnul langeb tal igal aastal erinevatel põhjustel karjast välja 2–3 hobust ja need kõik võiks teha vorstiks ja konserviks. Kahjuks ei ole Eestis kombinaati, kus hobuseliha ametlikult töödeldaks. “Iseenesest on seda kogu aeg tehtud, aga see on kõik põrandalune kaup,” teadis Kallas, kelle sõnul müüakse poes sageli hobuse- ja põdralihasegu põdralihavorsti pähe.