Uue parvlaeva teraskere valmistati Riias. Veebruari lõpus lastakse alus juba vette ja märtsi alguses pukseeritakse see Saaremaale, Nasval asuvasse laevatehasesse, kus paigaldatakse laevale alumiiniumist pealisehitis ning kus ta lõplikult varustatakse ja seadistatakse.

Veeteede Amet ja Saaremaa laevaehitaja AS Baltic Workboats sõlmisid veebruaris 2015. aastal lepingu uue parvlaeva ehitamiseks, mis hakkab teenindama hiidlasi ja saarlasi vastastikuse mereühenduse pidamiseks. Lepingu järgi valmib parvlaev 2017. aasta aprillis ja läheb kokku maksma 9,4 miljonit eurot. Laeva ehitust rahastatakse 85 protsendi ulatuses Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist ning 15 protsendi ulatuses riigieelarvest.
Parvlaeva Soela kiilupaneku tseremoonial poseerivad (vasakult) veeteede ameti projektijuht Kunnar Nilp, Saare maavanem Kaido Kaasik, Hiiu maavanem Riho Rahuoja ja laevaehitaja Baltic Workboats juhatuse liige Jüri Taal.

Laevale on nimi pandud konkursi tulemusena, mille korraldasid Hiiu ja Saare maavalitsused, kus omavahel sõbralikult kokku lepiti, et laev hakkab kandma saari eraldava väina nime.

Soela sõsarlaevadeks on Kihnu Virve ja Ormsö, mis on ehitatud sama riigihanke raames samas laevatehases. Riigihanke laevade ehitamiseks kuulutas Veeteede Amet välja juba 2012. aastal, kui riik tellis parvlaeva Vormsi saare ja mandri vahelise liini teenindamiseks. Selle hanke tulemusena valmis parvlaev Ormsö. Hanke tingimustes oli klausel, et riik võib kasutada võimalust teise ja ka kolmanda laeva tellimiseks samalt laevaehitajalt sama maksumusega ning samadel tingimustel. Teise laevana valmiski eelmise aasta sügisel mandri ja Manija ning Kihnu saarega ühendust pidav parvlaev Kihnu Virve. Nüüd on parvlaeva Soela ehitamine klausli kolmas kasutamine.
Parvlaeva Soela kütusetanki seinale kinnitatud graveeringuga tahvel, mis meenutab kiilupaneku tseremooniat 5. veebruaril 2015.

Sõru-Triigi uus laev ehitatakse A1 jääklassiga, mis tähendab, et ta on võimeline murdma 45 cm paksust silejääd. Aastaringset kasutamist võimaldav laev mahutab 30 sõiduautot või kaks veoautot. Tulevikus on mahutavust võimalik lisateki paigaldamisega suurendada. Laeval on reisimiseks ruumi 200 inimesele. Laev tuleb 45 meetrit pikk, 12 meetrit lai, süvist on tal 2,7 meetrit ja ta arendab täislastis kiirust 12 sõlme, laeva pardal töötab korraga kuueliikmeline meeskond.

Reedel toimunud kiilupaneku üritusel osalesid Saare ja Hiiu maavanem, laevatehase, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Veeteede Ameti ning sadamaid haldava riigile kuuluva aktsiaseltsi Saarte Liinid esindajad.