Lääne maavalitsuse maaelu peaspetsialist ja hankekomisjoni liige Mati Kallemets ütles 2. septembril Lääne Elule, et konkurss edasi ei lükku. “See oleks Eesti riigile kahjulik,” ütles Kallemets.

Vjatšeslav Leedole kuuluv ettevõte Väinamere Liinid andis asja riigihangete vaidlustuskomisjoni. Komisjon otsustas 4. septembril, et jätab vaidlustuse läbi vaatamata ja tagastab selle vaidlustajale.

Väinamere Liinid vaidlustas komisjoni otsuse otsekohe Tallinna halduskohtus. 5. septembril otsustas kohus peatada hankemenetlus, sh pakkumuste avamine ja hankelepingute sõlmimine 12. septembrini.
Pakkumuste esitamise tähtaeg on kord juba edasi lükkunud. Esialgu tuli pakkumused esitada 25. augustiks, aga maavalitsus pikendas tähtaega 8. septembrini.

Väinamere Liinide arvates ei saa praegu pakkumust esitada, sest laeva alles ehitatakse ja seepärast ei ole teada laeva õige kütusekulu. Kütusekulu tuleb arvutada kaudsete näitajate järgi, kuid tulemus võib olla tegelikkusest erinev, seisab augusti lõpus Lääne maavalitsusele saadetud kirjas.

Pikemalt loe Lääne Elust.