Saksa toiduajakirjanik vaimustus Narva linnuse restoranist
Jaanuaris Saksa toiduajakirjas ilmund arvustus kandis pealkirja “”A5/320″: Kõrgem kulinaaria-matemaatika Rondeeli restoranis”.
Nagu pealkiri viitab, tuli Saksa külalisel lahendada kõigepealt mõistatus, mis peitub Rondeeli firmaroa numbrite taga, kirjutab Põhjarannik.
“Eelroast leiab kitsejuustu, rostbiifi jõhvikatega, loomulikult silmu − kohalikku tippdelikatessi − eri viisil serveerituna. Sealt ei puudu ka seened ja kanamaksapasteet. See kõik näeb väga, väga hea välja ja maitseb veel paremini. Aga “A5/320″?” kirjutas Sorges.
Peakoka Indrek Kõveriku abil sai mõistatus lahenduse: A5 kirjeldab “paberi” ehk nahka meenutava leiva suurust, millel suupisteid serveeritakse. Ja 320 on eriti lihtne: nimelt pakutakse kohalike delikatesside kõrvale 8 pitsi viina, á 40 grammi − kokku 320 grammi!”
Perfektseks nimetab välismaine toiduajakirjanik ka pearooga − silmud punase veini kastmes − ja desserti. Viimane algab marjajäätisega arooniatest ja jõhvikatest, millele järgnevad astelpaju- ning leivajäätis.