Neljapäeval (18.12.) kogub Islandi lähedal jõudu uus madalrõhkkond, mille kaguserv ulatub Läänemerele. Samala ajal areneb Bothnia kohal uus osatsüklon, mis edasi üle Soome itta liigub. Meie saame osa selle osatsükloni lõunaservast. Eestisse kandub tihe lörtsisadu, mis Lääne-Eestis läheb üle vihmaks. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul 7-12, puhanguti 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 0..+5°C.

Reede (19.12.) päeval liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari, õhtul jõuab Läänemerele juba uus madalrõhulohk. Edela- ja läänetuul veidi nõrgeneb. Aeg-Sajab vihma, kohati võib sekka ka lörtsi tulla. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +2..+6°C.

Laupäeva (20.12.) öösel liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Kohati võib veidi vihma või lörtsi sadada. Päeval läheneb Skandinaaviast uus madalrõhkkond. Edelatuul tugevneb. Õhtuks jõuab tihe lörtsisadu. Õhutemperatuur on ööpäev ringi +1..+4°C.

Pühapäeval (21.12.) liigub madalrõhkkond kas üle Soome või Soome lahe itta. Selle servaalal sajab meil aeg-ajalt peamiselt lörtsi ja lund. Lääne- ja loodetuul tugevneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..+4°C. Õhtu poole pöördub tuul loodesse ja algab külmema õhu sissetung ning õhutemperatuur langeb alla 0°C.

Esmaspäeva (22.12.) ööks madalrõhkkond eemaldub. Saju võimalus väheneb. Puhub loodetuul ja õhutemperatuur langeb -1..-5°C, vaid saartel jäävad vähesed plusskraadid püsima. Päevane prognoospilt on vastuoluline. Kui jõuline edelavool ookeanilt uue sooja Läänemere äärde lükkab, siis on taas sadu, tuule tugevnemist ja õhutemperatuuri tõusu üle 0°C oodata. Kui püsib loodevool, siis on ilm kargem ja rahulikum.

Teisipäeval (23.12.) on Läänemerelt lähenemas Eestile uus tsüklon. Selle teekonnast sõltub nii tuule suund kui tugevus, samuti sajufaas (st kas sajab vihma ja lörtsi või lörtsi ja lund). Puhub läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3..+3, päeval -1..+3°C