Kaitseliidu Saue kompanii teemaja pakub polkovniku päikest, kapteni kalaampsu, nekruti ninaesist, ohvitseri oodet, kaprali kana ja muud põnevanimelist.

Kolmes kohvikus täiendab suviselt mõnusat meeleolu elav muusika.

„Kõik on oodatud: uued naabrid, vanad sõbrad, head tuttavad ja muidu toredad inimesed!“ kinnitavad Saue kodukohvikute pidajad.

Pehme mööbli restauraator Eha Vacht jagab oma töökojas Tammetõru tänaval nõuandeid mööbli restaureerimiseks ja katteriide valikuks ning annab ülevaate, milliseid materjale kasutati vana mööbli sees.

Perekond Verilaskja pakub võimalust teha kohvitamise vahel üks mõnus proovisõit erinevate elektrijalgratastega Tammetõru tänava lõigul, mis jääb Kivikangru ja Nurgakivi tänava vahele. Vastatud saavad kõik huviliste küsimused ja jalgratastele on võimalik eelnevalt pilk peale visata FB lehel nimega Särtsuratas.

Mõte korraldada Sauel taaskasutuslaatu, garaažimüüke ja kodukohvikute päev sündis kodanikualgatuse korras möödunud aasta novembris Saue Linnavalitsuse kokku kutsutud linna kultuuri- ja spordiseltside ümarlaual. Suurepärasele mõttele pani õla alla linnavalitsus ja sauelased võtsid selle omaks.

„Mitmel pool maailmas on levinud komme avada koduaias või garaažis ajutine müügikoht, otsimaks uusi omanikke esemetele, mida enam majapidamises ei vajata. Oleks ju patt viia prügimäele töökorras teler, vähekantud riided, söömatajäänud moosid või muu väärtuslik kraam. Samal ajal, kui need asjad leiaksid veel rakendust. Nii jätame endast maha väiksema ökoloogilise jalajälje, teeme ruumi uuele või rõõmustame soodsalt soetatud vajalike asjade üle,“ leidsid aktiivsed sauelased.

Regulaarsed taaskasutuslaadad koos rohevahetusega ja garaažimüügid käivitusid juba tänavu mais ning on võitnud suvega sauelaste poolehoiu. Pühapäevase esimese kodukohvikute päeva vastu on linnaelanike huvi suur.