Huumorit ja mõnusat vaatamist pakub ka TV 3 uus sari “See pole lastesaade”, kus varjatud kaamerate ette on püütud laste ja täiskasvanute koomilised lood.

Kaks maailma

Igas pooletunnises saates näeb varjatud kaameraga filmitud situatsioone, mis näitavad laste ning täiskasvanute loovust ja leidlikkust ootamatute olukordade lahendamisel. Televaataja kaasatakse ka televisiooni köögipoolele, võtteplatsile, kus saatejuht Genka selgitab ülesannete olemust ning näitab saatemeeskonna ettevalmistustöid ja varjatud kaamerate asukohti.

Lisaks omapärastele olukordadele on igas saates persooniintervjuu mõne tuntud inimesega, kusjuures üllatajaks osutub intervjueerija, kes pole sugugi täiskasvanud saatejuht, vaid spetsiaalse ettevalmistuse saanud laps. Igas saates pannakse üks persoon ka eriliselt proovile. Näha saab, kuidas inimeste käitumine muutub, kui tavaolukorras kontroll käest libisema kipub.

Sarjas osalevad näiteks Pille Minev, Alari Kivisaar, Evelyn Sepp, Teele Viira, Martin Veinmann, Roger Stahlman, Heimar Lenk, Triin Randloo, Ženja Fokin, Igor Gräzin, Hardi Volmer, Valdo Randpere, Erki Nool, Joosep Järvesaar ja hulk teisigi.

“See pole lastesaade” keskendub laste ja täiskasvanute kohati üsna vastandliku maailma kokkupuutele, aitab väikestel ja suurtel üksteisest paremini aru saada ning näitab, et mõlemal poolel on teiselt nii mõndagi õppida.

Alari Kivisaar, keda näeb teises saates, kommenteerib saatesse sattumist nii: “Keegi helistas ja mangus meela häälega, et see on tore saade, kus räägitakse lastest ning kõik on hästi nunnu ja tore.

Pealegi lubati, et kogu asja peale ei kulu palju aega. Kohapeal tabas mind paras üllatus – mind asus küsitlema üks tore tüdruk. Kulus mõni hetk, et aru saada, ega minuga ometi vingerpussi mängita.

Telehundina hammustasin ka selle peagi läbi, et tüdrukule küsimusi kõrva öeldi. Segadust tekitas aga see, et ma ei osanud seisukohta võtta, kas peaksin siiski nii-öelda tõsiselt vastama või hakkama ka mingit jama suust välja ajama. Kukkus välja vist midagi vahepealset.”

“Igapäevaelust korraks välja tulemine ja naermine, ka enda üle naermine, on tore ja kasulik tegevus,” usub sarja tegevprodutsent Olga Hartšuk. “Pole vaja karta, et kedagi tahetaks meelega lolli olukorda seada, sketšide lõpplahendus on alati positiivne ja heatahtlik.”

Kuna tegu on alles esimese hooajaga ning formaadi sisu ei olnud soovituslik avalikustada, tõttasid Hartšuki sõnul tegijatele appi tuttavate ja nende tuttavate lapsed.

Täiskasvanud üllatasid

Nüüd, kus sari on üles võetud, tunnistab tegevprodutsent, et see on olnud põnev aeg kogu meeskonnale. “Meenub üks võte, mille jaoks oli meil vaja kohale tuua kaheksateist labradorikutsikat. Lubasime kutsikad – nagu peagi selgus, kergekäeliselt – oma kontorisse. Koristamist jätkus pärast mitmeks päevaks...”

Saates osalevate tuntud tegelaste kohta ütleb Hartšuk, et teda üllatas nende nii rahulik loomus. “Kõik olid kui vana rahu ise.” Ja toob paar näidet. “Oli väga lõbus, kui tegime koreograafi haridusega Ženja Fokinile selgeks, et ta tegelikult ei oskagi tantsida! Samuti hämmastas, millise kergusega Riigikogu liige Heimar Lenk oskab autol ratast vahetada.”

“See pole lastesaade” on TV 3 eetris alates 2. detsembrist igal reede õhtul kell 20.


KOMMENTAAR

Genka

saatejuht

Mulle kui saatejuhile pakkus selle sarja tegemine uusi kogemusi ja vaheldust.

Ja kindlasti palju teadmisi sellest, kui raske on tegelikult niisugust saadet teha – valmistad ühte stseeni mitu päeva ette ning otsustaval hetkel on ainult üks võimalus saada sellest kvaliteetne tulem. Kunagi ju ei tea, mis pöörde olukord võtab ja kuidas inimene “kriisisituatsioonis” käituda võib.

Mida ma ise oleksin teinud, kui analoogsesse olukorda st varjatud kaamera ette oleksin sattunud? Kuigi olen suhteliselt rahuliku iseloomuga, aga ikkagi…

Kui mind nii jõuliselt ja aktiivselt provotseerida, nagu meie seda tegime, muutuks mu süütenöör järsku väga lühikeseks.


Mind pani lausa imestama, kuidas suurem osa tuntud inimesi ikkagi päris tavapäratutes situatsioonides suhteliselt rahulikuks jäi. Eriti tubli oli Trafficu laulja Silver Laas.

Ma kardan isegi mõelda, mis mina Silveri asemel oleksin teinud. Ja kui tublid ning sõnakuulelikud on lapsed!

Keegi ei sattunud paanikasse, kõik püüdsid neile ilmselgelt üle jõu käivat ülesannet hoolikalt lahendada.