Ühel hommikusel jalutuskäigul tõmbas endale uue nime saanud taks Utja end jalutusrihma otsast lahti ja pistis plehku. Pärast pikki otsinguid leidis naine ta üles loomade hoiupaigast. Irinal ei olnud koera kohta esitada dokumenti, kuid tal olid kaasas koeraga koos tehtud pildid. Kontrollimisel näitas kiibilugeja koera registreerimisnumbrit, andmed omaniku kohta aga puudusid. Hoiupaik andis Irinale tema lemmiku tagasi ja väljastas ühtlasi koerale passi.

Tänavu märtsis tuli Irinal ootamatult kaheks nädalaks ära sõita ning ta andis Utja oma sõbranna hoolde. Reisilt tagasi tulnuna sai ta aga kurva uudise osaliseks - koer on vahepeal jälle ära jooksnud. Koera otsides leidis Irina Facebookist nii Utja pildid kui ka leidja telefoninumbri. Oma suureks imestuseks sai Irina helistades teada, et koer on tagastatud omanikule.

Irina pöördus abi saamiseks muposse, kuna  tema lemmik oli kellelegi teisele antud.

Menetlus- ja loomasektori vaneminspektor Tanya Tõnisson võttis asja uurida. Uurimise käigus selgus, et mees, kes suurel reedel koera Raua tänavalt leidis, viis ta Toometi loomakliinikusse - koer oli väsinud, räpane ja ka peksa saanud. Toometi kliinikus kontrolliti koera kiipi ja avastati seitse aastat tagasi tehtud märge, et koer on varastatud. Koheselt võeti ühendust algse koeraomanikuga, kes oma ammu kadunud lemmiku rõõmuga tagasi võttis, kuigi peresse oli vahepeal võetud uus lemmikloom. Ka nüüdseks suureks sirgunud taks võttis oma algse peremehe omaks nagu poleks vahepealseid aastaid võõrsil olnudki.

Nii leidis Kalamajast varastatud taksikoer pärast pikki seiklusi tee tagasi oma koju. Kuigi koera vahepealne kasuperenaine oli seitsme aastaga koeraga kokku kasvanud, oli olukord ka temale sobiv. Nimelt põetab Irina oma haiget ema, kes elab ühetoalises korteris, kus olud kolmele elanikule kitsukesed.

“Lõpp hea, kõik hea,” rõõmustas mupo vaneminspektor Tanya Tõnisson. “Detektiivitöö võttis parasjagu aega, aga tulemus väärib seda. Märgiline on aga see, et koer jõudis päriskoju tagasi suurel reedel. Nagu ilusa lõpuga muinasjutt”.