Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna juhataja Kaupo Heinma sõnul suureneb iga aastaga ettevõtete arv, kes näevad keskkonnasõbralikkuses konkurentsieelist, mitte kohustust. „Piiratud ressursside ning kallineva saastamise valguses on oluline keskenduda nutikatele lahendustele nii protsesside kui ka toodete osas,“ ütles Heinma. Ta lisas, et keskkonnasõbralik ettevõte suudab edukalt ühildada majandustegevuse ning keskkonnasõbraliku käitumise.

Keskkonnasõbralike ettevõtete tunnustamisel selgitatakse võitjad välja kolmes alamkategoorias, milleks on keskkonnajuhtimine, keskkonnasõbraliku toote ja/või teenuse pakkumine ning keskkonnasõbraliku tehnoloogilise protsessi juurutamine. Samuti antakse välja üldvõitja preemia. Üldvõitja auhinnaks on Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt välja pandud kuni 35 000 euro suurune preemia, mille toel saab valida välja pakutud auhindade seast keskkonnatulemuslikkuse või enesetäienduseks auhinna. Lisaks saavad kõik võitjad tunnustuse ning õiguse kasutada keskkonnamärgist oma infomaterjalidel ja enda teenuste või toodete reklaamimisel.

Eelmisel aastal pälvis Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte üldvõidu AS Estonian Cell, kelle ressursisäästlik lahendus toota heitveest biogaasi järgib säästva arengu põhimõtteid.

Osalemiseks tuleb aadressil www.keskkonnaauhind.ee täita ankeet, mida saavad teha ettevõtete ja organisatsioonide esindajad. Kandideerida saab mitmes kategoorias korraga. Kandidaate saavad esitada ka kõik eraisikud, kui mõne organisatsiooni tegevus või toode on talle keskkonnasõbralikkuse poolest muljet avaldanud.

Konkursi võitjad kuulutatakse välja veebruarikuu algul.