Riiklik horoskoop

1. peatükk

Üldsätted

§ 1. Käesolevaga kehtestatakse Eesti Vabariigi riiklik horoskoop (edaspidi horoskoop).

§ 2. Horoskoop kehtib Eestis seaduslikult elavate kodanike ning pikaajalise elamisloaga elanike suhtes, kes on sündinud ühes §s 5 sätestatud päikesemärkidest ning kes oskavad eesti keelt vähemalt kodakondsuse seaduse §s 8 sätestatud tasemel.

§ 3. Horoskoop on kohustuslik kõikidele §s 2 nimetatud isikutele sõltumata nende rahvusest, rassist, nahavärvusest, usutunnistusest, poliitilistest veendumustest, varalisest ja sotsiaalsest seisundist ning seksuaalsest sättumusest.

§ 4. Horoskoop kehtib aastal 2013, kui seaduses ei ole sätestatud teisiti.

2. peatükk

Horoskoop

§ 5. 1) Kaljukits (22.12.-20.01.) ostab kinnisvara, väike flirt töökohal lisab elule vürtsi; 2) Veevalaja (21.01.-18.02.) on hajameelne, ootamatu pärandus toob nii rõõmu kui ka muret; 3) Kalad (19.02.-20.03.) näevad koomikat seal, kus teised seda ei näe; 4) Jäära (21.03.-20.04.) elu kihutab edasi linnutiivul, ületöötamine võib tuua tervisehädasid; 5) Sõnni (21.04.-20.05.) ümbritsevad huvitavate mõtetega inimesed, kulda investeerimine tõotab suurt kasu; 6) Kaksikud (21.05.-21.06.) suudavad olla kahes kohas korraga, hea aeg reisimiseks ning vaikseks puhkuseks kodutalus; 7) Vähk (22.06.-22.07.) usaldab oma sisetunnet, juunis on oodata loteriivõitu; 8) Lõvile (23.07.-22.08.) toob saatus uue töökoha lausa kandikul, ta mõistab, et kõik on suhteline; 9) Neitsi (23.08.-22.09.) keerab elus uue lehekülje, laseb end vabaks ja läheb vooluga kaasa; 10) Kaaludel (23.09.-23.10.) võib ette tulla ootamatuid kõrvalehüppeid, parim aeg uuesti abiellumiseks saabub septembris; 11) Skorpion (24.10.-22.11.) tegutseb südametunnistuse ajel ning saavutab hingerahu; 12) Ambur (23.11.-21.12.) võtab ette korteriremondi ja saadab korda teisigi hullumeelseid tegusid, väike flirt töökohal lisab elule vürtsi.

3. peatükk

Järelevalve ja vastutus

§ 6. Seaduse rikkumisega seotud väärtegude menetlemisel rakendatakse karistusseadustiku üldosa sätteid, arvestades väärteomenetluse erisusi. Rikkujaid karistatakse rahatrahviga kuni 1200 eurot.

SERGEI KRAANA

riigi peaastroloog



KOKSTI

tasuta sõitjad

päälinna mutt

muulinna pätt

A. ITSKOK



INNA VAATLUS

INNA AEG

valideeritud valideerija

Kõigepealt head grillnurmkana-aastat!

Kuna uuest aastast läks naps oluliselt kallimaks, on minu kodus nüüd uus kord: joon palju, aga see-eest tihti.

Naabri-Maimu tuli ükspäev mu juurde. Ta käis Tallinnas ei tea juba mitmendat maailmaimet kaemas.

Linnas pidi olema nüüd selline kord, et kui bussi, trolli või trammi astud, pead ukse juures kaardi vibraatori peale panema, ja sõita tohid alles siis, kui käib piiks.

"Kui vibraatorit ei kasuta, teeb mupo trahvi!" ütles Maimu hingeldades.

Rahustasin ärritunud vanainimese maha. Ütlesin, et piiksu ei tee talle mitte vibraator, vaid validaator.

"Täna õnne, et iseennast valideerima ei pea!" ütlesin sõbrannale.

Maimu aga jätkas oma joru. Tema olla juba nii vana inimene, et ei tema seda kasuta ega hakkagi kasutama. "Saagu ma või trahvi," ütles ta, "aga mina sellele v-tähega asjandusele oma kätt külge ei pane! Mina kardan masinaid!"

Soovitasin Maimul teinekord Tallinna minnes validool kaasa võtta. Õieti võiks validool koos kasutusjuhendiga olla kohe validaatori kõrval.

Kui jutt juba validooli peale läks, siis mulle teeb muret kiirabireform ehk kiirabituru avanemine.

Tarbijad ehk patsientid saavad võimaluse valida endale teenuseosutaja paljude pakkujate seast. Pakkujaid on palju, ent pakette üldjuhul ainult kaks: kiire abi (kindel) ja aeglane abi (muutuv).

Kes niikuinii lõpule määratud, neil soovitatakse valida aeglane abi, mis on soodsam ja igakuise püsitasuta.

Tasub meelde jätta, et aeglase abi pakkujatel on autos enamasti ainult eriväljaõppeta sohver, kelle ülesanne on patsient masinasse toppida ja lähimasse raviasutusse toimetada.

Elektriturg on juba avanenud ja ma ei tea, kellele ja kuidas elektrinäitu öelda. Asja teeb eriti keeruliseks see, et mul pole ei kaug- ega ega lähiloetavat, vaid täiesti loetamatu arvesti.

Eelmisel aastal saime teada, et politsei kasutas taatlemata kiirusemõõtjaid. Ennustan, et maoaastal kuuleme taatlemata lamavatest politseinikest ja taatlemata teleskoopnuiadest. Kes siis tagasi astub?



MUDA MIHKEL PAJATAB

Luuavarret on tabanud abielulahutuste laine. Oli meil sihukesi lihtsameelseid, kes viimsepäeva eel tunnistasid abikaasale kõik patud üles, et saaks maise eluga hüvasti jätta, süda puhas.

Nüüd on neil jama majas. Koorus välja hulk isata lapsi ja veel rohkem naisi, keda ka armukeseks võib kutsuda.

Enamik külarahvast kulutas raha viimse sendini. Nad eeldasid, et ega raha hauda kaasa ei vii. Nüüd on SMS-laenude telefon kogu aeg kinni.

Samal ajal kui teised maailmalõppu ootasid, kogunesime meie Põhu Karla ja Tigu Evaldiga Kolme M-i klubisse ja hakkasime järgmise aasta plaane paika panema.

Et aju kiiremini reageeriks, oli Karla ergutavat vedelikku toonud. Kogu öö möödus aju vormi ajamiseks. Varahommikul klubist lahkudes olime kolmekesi ühisel arvamusel, et selliseid mõttetalguid võiks sagedamini korraldada.

Leida on ennast tuppa lukustanud, et ma teda kogemata segama ei läheks. Tal on kõikide väljaannete horoskoobid, kust ta nüüd tänavuse aasta kohta tõde otsib.

Pole teda mitu päeva näinud. Mine tea, mis uudistega ta lõpuks lagedale tuleb.

Poe juures sülitasid filosoofid tuld ja tõrva. Kuuldavasti kiputakse kärakahinnaga mängima. See, et lennukid enam Eesti kohal suurt ei lenda, on tühiasi. Kui aga napsuhinda tõstma hakatakse, on kuri karjas. Terve mõistusega inimesed sellist lollust ei teeks.

Aasta on vaevalt alanud, kui õhus juba nii tõsiseid muresid. Mis lollused meid veel ees võivad oodata? Eks me näe.


VAATAKS TÕTT

DARREN GOODSON: "Kinnisvarasse investeerimisel on risk väiksem kui naisevõtul. Pealegi saab kinnisvaraäri arengut ennustada, naiste käitumist mitte."

Postimees, 15. aprill 2006



TÕRRE PÕHJAST

Mustad augud on seal, kus Jumal jagas nulliga.

STEVEN WRIGHT



KIIL JA KERJANDUS

Nüüd üles, keda Reform rõhub,

Oraavad orjas hoiavad!

Jääkeller köeb ja Toomas lõhub

meil rehviketid, ahelad!

Me vägivalla hävitame,

uus, hullem Eesti on me püüd -

uus Eesti, kus me upitame

neid, keda Andrus nülib nüüd!

Viimsist õkva Toompeani

lahing otsustav käib:

leheneegrite me vägi

kahvanägu neegrist treib!

Mis õigus nahka võtta Eestilt

on käbijärajate sool?

Ei! ainult meie armsal Etsil,

kel tuttavaid ka ida pool.

Pea ajab meikarite mürin

kõik käbiklutid laiali -

Stenbocki kolib Korvi-Jüri,

kord majja saab siis viimati!

Viimsist õkva...

MISKE SKURAT


TÕSI TAGA

- Põhjamaades käib suust suhu jutt, et eestlane elab peost suhu.

- Erinevalt kreeklasest ei viitsi eestlane mässamisega mässata.

- Ilusad jalad on naistel selleks, et oleks mehi jalaga segada.

- Savisaar panustab kohalikel valimistel validaatorile.

- Kordamine on tarkuse ema, annetamine - aususe ämm.

ANDRES ÜLVISTE



PEALT KUULDUD

Kauri (5) saab ema ja isa peale pahaseks ja ähvardab neid karmilt: "Ma lähen ja söön karistuseks kolm kommi ära!"