Eesti toidu kuu ajal toimuval sündmusel on siinsed kuusteist puhvetit laiali pillutatud terve Sibulatee piirkonnas. Samas on näiteks Varnjas pea et külg-külje kõrval kolm puhvetit. Kaugemad avatud õued asuvad Välgis või hoopiski Torilas. Päris mitmed puhvetid asuvad otse Peipsi järve kaldal.

Sibulatee eestvedaja Liis Pärtelpoja sõnul pakuvad puhvetid eelkõige kohalikust toorainest valmistatud roogi ja jooke: "On nii sibulapirukaid, kalasuppi ja -praadi. Küpsetatakse nii marjakooke kui õunu, on pannkooke ja vahvleid. Kahes puhvetis pakutakse ka veganitele sobivat toitu."

Mitmed puhvetid pakuvad tegevust tervele perele. On nii muusikalisi ülesastumisi kui ka näiteks joonistusvõistlusi. Torilas asuvas puhvetis saab kangastelgedega vaipa kududa, Välgis proovida vibulaskmist. Luulepuhvetis Liivi muuseumis saab luuletuse eest värskelt pressitud õunamahla. Voronja galerii puhvet aga näitab viimast korda sellesuvist näitust. Üks puhvetitest asub suisa Alatskivi lasteias, kus lastele õues rohkem tegevust ja mille müügitulu läheb lasteaia arendamisse ehk rõõmuks kohalikele lastele.

Sibulatee puhvetite päeva kohta leiab infot nii Sibulatee veebikodust kui sündmuse jaoks loodud näoraamatu lehelt. Puhvetite asukoha kaart on saadav nii veebist kui näpuga järje ajamiseks trükivariandis igast avatud puhvetist.