„See toetus aitab planeerida piirkondliku mõjuga suuremaid projekte, mis elavdavad Mulgimaal ettevõtlikkust ja toovad loodetavasti juurde ka uusi töökohti. Möödunud aastal sai Mulgimaa omale piirkonna ühtsust sümboliseeriva lipu, nüüd annavad uued algatused indu koostöövaimus edasi tegutseda,“ märkis siseminister Hanno Pevkur.

Mulgi Kultuuri Instituudi eestvedamisel luuakse Mulgimaa turismistrateegia 2020, mis koondab piirkonna olulisemad prioriteedid ja on edasiste projektide väljatöötamisel alusdokumendiks. Samuti valmivad analüüs ja dokumendid, mis võimaldavad taotleda investeeringuid Mulgi külastuskeskuse ehitamiseks. Planeeritav keskus tutvustaks Mulgimaad ja kultuuri, tegeleks mulgi keele õpetamisega ja näitaks piirkonna kirjanike ja kunstnike loomingut. Samuti asub Mulgi Kultuuri Instituut ette valmistama projekti Mulgimaa traditsiooniliste ehitusviiside taastamiseks, säilitamiseks ja tutvustamiseks.

Mulgi Kultuuri Instituudi liikmeteks on 10 omavalitsust: Abja, Halliste, Helme, Hummuli, Karksi, Põdrala, Tarvastu ja Viljandi vald ning Mõisaküla ja Tõrva linn.