27.02.2015, 13:38
Söögitegemisoskus hääbub – mõni laps ei teagi enam, mis on soust, kissell või mannavaht!
"Mõni laps enam ei teagi, mis on kissell või mannavaht," ütleb aastaid kokanduskursusi korraldanud Marika Tõrv, et lihtsate toitude valmistamine hakkab unustusse vajuma.
FOTO:
Ligi 30 aastat toitlustuses töötanud Marika Tõrv ütleb, et soust ehk kaste on üks peamisi toite, mida ta on oma kokanduskursustel aastate jooksul õpetanud.
"Sousti tegemine on üks suuremaid tarkusi. Kui noor naine oskab teha valmis ühe sousti, mis ka tema perele maitseb, on ta täiesti arenemisvõimeline," ütleb Tõrv. Tema hinnangul ongi paljudel noortel naistel praegu just n-ö soustiprobleem ehk siis et ei osata valmistada lihtsaid koduseid sööke.
Ta märgib, et praegu on aga olukord, kus noorte toiduvalmistamisoskused jäävad aina kasinamaks.