Täna hilisel pärastlõunal saabub Läänemere lõunaosast saartele ja Edela-Eestisse tihe pilvevöönd koos vihmaga. Õhtu on paljudes kohtades hoovihmade ja äikesega. Reede öösel liigub see madalrõhulohk koos vihma ja äikesega üle Eesti. Kohati võib sadu tugev olla ja äikesepilvede all on ka tugevamaid tuuleiile. Reede päevaks on tihedam sadu lõppenud ja päeval vaid üksikuid hoovihmapilvi, kuid äikeseoht püsib. Sooja on 20–25 kraadi. Laupäev tuleb taas sagedaste vihmahoogudega. Pühapäev on korraks kuivem, kuid mitte päris sajuta, ikka võib siin-seal mõni pilv sortsu vihma anda.

Uuel nädalal aga väisab meid üks madalrõhulohk teise järel. Korraks jäävad nende vahele kuivemad kõrgrõhuharjad. Ajuti on kuivem öösel, siis jälle hommikul või päeval. Iga saabuv madalrõhulohk korrigeerib nii järgmise harja kui ka lohu saabumise aega. Seetõttu, mida kaugema aja kohta ennustus tehakse, seda ebatäpsem see kellaajaliselt on, kaugemas ajas võib öine sadu hoopis päeva peale edasi kanduda.

Õhutemperatuur järk-järgult langeb. Kui tänane maksimumtemperatuur tõuseb 23–27 kraadini, siis järgmistel päevadel 19–24ni ja uuel nädalal vaid 17–22 kraadini. Samuti langeb öine miinimum sisemaal kohati 10 kraadist madalamale.

Käesoleval nädalal on tuul veel enamasti nõrk ja muudab tihti suunda, kuid uuel nädalal saab valitsevaks mõõdukas ja ajuti ka üsna tugev edelatuul, rannikualadel ulatuvad puhangud 17 m/s.

ILM

Vaata ilmateadet SIIT!