Kurepoeg startis koos perega Ahjalt rändele 19. septembril ja jõudis 26. novembril läbi Läti, Valgevene, Ukraina, Ungari Serbia, Montenegro, Albaania, üle Vahemere ja Liibüa ja Sudaani kaguossa, kus andmeside kahjuks katkes. Põhjus on selles, et saatja töötab põhiliselt GSM võrgustiku kaudu ning „Ornitela“ firmal puudub kohalike mobiilside firmadega Aafrikas andmevahetus-side leping. Seega katkes side kure saatjaga rände käigus teel Sudaanist Etioopiasse ning andmeside puudub ka praegu.

"Õnneks leidis Prantsuse filmimeeskond kure Sululta küla juures üles, kuna edastasime neile satelliitkure „Ahja 4“ talvitamiskoha andmed eelmistel talvedel," rõõmustas Leito. Kurg „Ahja 4“ hukkus Sudaanis 2016. märtsis kevadrändel koju Eestisse. Eelnevalt oli ta Sulultas kolm talve veetnud ning uus kurg „Ahja 5“ lendas sel talvel samasse kohta talvitama. Praeguseks on nii „Ahja 5“ kui teistest kurgedest seal juba hulga häid filmikaadreid üles võetud.

Teistest meie satelliitsaatjaga varustatud sookurgedest talvitab praegu Saaremaal Sõrves möödunud suvel märgistatud kurg „Mati“ Hispaanias Extremaduras ning kured „Savimäe“ (märgistatud 2013.a. suvel Meelva raba ääres Põlvamaal) ja „Ivar“ (märgistatud 2016.a. suvel Soitsjärve ääres Jõgevamaal) Tuneesias.

Vaata sookurgede ja teiste lindude rändeid Lindude Rände veebilehel.