Laululooja Õie-Maria Tehu

Õie-Maria Tehu esimene omaloodud laul “Talveserenaad” sündis 1960-ndatel, mil laulu looja sai kahekümneseks. Tema looming ulatub poolesaja lauluni.
Mitmed neist on saavutanud aastate jooksul auhinnalisi kohti: Kuressaare merepäevade raames “Merelaulud 2010“ eripreemia, “Merelaulud 2011“ publiku lemmik, vabariiklikul konkursil “Seeniori laul 2012“ lauluga “Kodusadam“ 3. koht. Talle on antud kultuuriministeeriumi tänukiri.

Tõeline pärl on “Oo, Sõrvemaa“, mis kujunes Sõrve hümniks. Heliplaadile laulis selle Ivo Linna mõni aasta tagasi. 1990-ndail sai tema osavõtul tuntuks Torgu tantsubänd Süd Vester, mis oli nõutud üle Saaremaa.

Enam kui kümme aastat mängis Õie-Maria Tehu Kuressaare rahvapilliansamblis Anna Minna. Sel ajal esines ta ligi 900 korda. Teda kutsuti laulma-mängima enam kui sajasse pulma ja palju enamatele juubelisünnipäevadele.

Ta oli ka värsisepp ja nõutud akordionimängija, toetades nii kohaliku kogukonna üritusi, ning oodatud pillimees ka naabervaldade turismitaludes. Inimeste südamed võitis Õie-Maria Tehu oma lauludega merest ja Sõrvemaast.

4. veebruaril tähistati Nasva klubis austamisõhtul tema 75 aasta juubelit. Ühtlasi esitleti seal tema lauludega uut heliplaati.