“Kui tütarlapsed teevad abiellumisega seotud otsuseid tihtipeale kiirustades ja spontaanselt, siis noormeestele tuleb anda veidi aega järele mõtlemiseks,” soovitab kuulus psühholoog.

“Teadusuuringud näitavad, et mehed vajavad tähtsate otsuste tegemiseks mõnevõrra rohkem aega kui naised. Jätke noormehele mulje, et tema on olukorra peremees. Olge sõbrad, käige koos väljas, tutvustage teineteisele oma huvialasid, puhake ja lõbutsege koos.

Kui peaksid sündima lapsed, ärge tehke noormehele sellega seoses mingeid etteheiteid ega pange talle ka mingeid kohustusi. Jätke talle aega tööl käimiseks ning raha teenimiseks, sõpradega suhtlemiseks, hobidega tegelemiseks.

Kindlasti tuleb kasuks, kui kaasate noormehe hiljem lastega seotud suuremate otsuste tegemisse, on ju iga meesterahvas õnnelik, kui ta saab oma järeltulijate haridustee ja karjäärivaliku puhul kaasa rääkida.

Kui teile peaksid sündima lapselapsed, ärge sundige oma lemmiknoormeest nendega pidevalt tegelema. Vähemalt mitte enne, kui teie väljavalitu pensionile jääb.

Kui esimesed kolmkümmend-nelikümmend kooseluaastat on möödunud suuremate tülideta, te suudate ikka veel ühe katuse all elada, ühise söögilaua ääres koos einestada ning samas voodis või vähemalt samas toas magada, siis on tõenäoline, et noormees on valmis end teiega tõsisemalt siduma. Sellisel juhul võite tasapisi ka pulmakelladele mõtlema hakata.

Meestega suhtlemisel on kõige tähtsam kannatlik meel,” lõpetab kuulus psühholoog tänase õppetunni. “Meestele ei meeldi, kui neile survet avaldatakse, kannatlikkusega saavutate aga oma eesmärgi kindlasti.”