Seejärel üritati infot saada, kuid esialgu tuli seda vaevaliselt. Viimaste Itaalia uudisagentuuri andmete kohaselt on vähemalt 50 inimest surnud ning räägitakse, et peavarjuta on 45 - 50 000 inimest. Haavatute kohta täpsemat informatsiooni pole. Maavärina tugevuseks on hinnatud 5,8-6,3 palli Richteri skaala järgi.

Itaalia võimud ning peaminister Silvio Berlusconi on kuulutanud välja kriisiolukorra L'Aquila piirkonnas. "Itaalia võimud paluvad mitte sinna piirkonda reisida, et mitte takistada päästetöötajate tegevust," sõnas Tomasberg. " Epitsentri piirkonnas on probleeme side ja elektriga."

Tomasbergi sõnul puuduvad andmed, et eestlased oleksid kannatada saanud. "Oleme olnud ühenduses Itaalia tsiviilkaitse staabi välissuhete osakonnaga ning nende andmetel pole eestlasi kannatanute seas," ütles suursaadik.

Saatkonnal on olnud kontakt kahe piirkonnas viibinud eestlasega, kellega on kõik korras. Samuti on pöördunud teised Itaalias reisil olnud eestlased saatkonna poole.

Suursaadik märkis, et kuna Itaalia on seismiliselt aktiivne piirkond, siis selles mõttes pole tegu üllatusega. Samas on tegemist viimaste aastate suurima maavärinaga. 2002. aastal oli üks suurem maavärin, kus koolimaja kukkus kokku ning 30 last sai surma.