Päeva jooksul saavad lapsed osaleda loomabingos ja viktoriinis, mängida lauamänge, vaadata nukuetendust, meisterdada, punuda käepaelu ja valmistada „Märgikoja töötoas" rinnamärke. Tallinna Keskraamatukogu telgi leiab loomaaia Läänevärava ja Keskkonnahariduskeskuse (KHK) juurest.

Kell 15.00 on kõik raamatusõbrad oodatud lugemisprogrammi „Suvi raamatuga“ 13. hooaja avamisele. Tänavusest lugemisprogrammist leiab 27 eestikeelset ja 25 venekeelset uuemat lasteraamatut nii eesti kui välisautorite sulest. Lisaks raamatukogu riiulitele leiab mõne lugemisprogrammi raamatu ka e-raamatukogust ELLU. Iga läbiloetud raamatu kohta tuleb lapsel joonistada pilt ja täita küsimustik, mille vastu antakse kleebis, mis kleebitakse lugemispassi. „Suvi raamatuga“ programmis osalevate raamatute nimekirja leiad lastelehelt.

Lugemisprogrammis saavad kaasa lüüa nii eesti kui vene keeles lugevad lapsed.

Lugemisprogrammi passe saab Tallinna Keskraamatukogu laste- ja noorteteenindusest, võõrkeelse kirjanduse osakonnast, raamatukogubussist Katarina Jee ja kõikidest haruraamatukogudest.

Raamatukogude suvised lahtiolekuajad leiab raamatukogu veebilehelt.

Lapsed, kes koguvad 1. augustiks lugemispassi vähemalt 10 kleebist on oodatud 17. augustil 2016. a kell 12 Telliskivi loomelinnakus Vaba Lava teatrikeskuses (C1-hoone) toimuvale lõpupeole.

1. juunil on Tallinna Loomaaia pilet kõigile külastajatele 2 eurot (eelkooliealistele tasuta).