Särgiks võinuks vormistada umbes 20 saadetud kavandit, millest nii mõnegi autori tööd väärinuks kollektsioonina teostamist. Aga pidime tegema raskeid valikuid. Arvestati ka seda, kui reaalne on pakutud idee rakendamine. Mõni väga tore kavand ei pruugi nii hea enam paista kangale panduna ja seda aspekti hindasid elukutselised särgimeistrid.

Ornitoloogidest, disaineritest ja kunstnikest žürii valis järgmised kavandite autorid parimateks:

kuni 12 aastased
Liis Liivsoo, Elsa-Mai Ludvi, Taavet Tagaküla

13-17 aastased
Kai-Riin Kaubi

üle 17 aastased
Jane Vako, Ekaterina Zelenova, Pamela Peepson

Nende autorite kavandeid saab vaadata viu veebis.

Missugused neist tegelikult ka särkideks saavad ja tänavapilti ilmestama hakkavad?

Tõenäoliselt võib omale soetada enamust väljavalitud loomingust, aga särkide vormistamine võtab pisut aega. Pole võimatu, et meie partnerid FIFAA särgivabrikust käivad veel esitatud kavandite riiulis midagi üle vaatamas.

Parimate viusärgi disainerite auhinnad antakse kätte aasta lõpus Eesti Ornitoloogiaühingu suurel linnuõhtul (viuaasta lõpetamisel) 8. detsembril 2015 Tallinnas Rahvusraamatukogus.

Eesti Ornitoloogiaühing valib aasta lindu alates 1995. aastast. Selle eesmärgiks on tutvustada avalikkusele üht linnuliiki või liigirühma ning kaasata loodusehuvilisi lindude uurimisse ja kaitsesse. Viude ja viuaastaga saab tutvuda EOÜ kodulehel www.eoy.ee/viu.