„Peipsi äär on hästi omanäoline piirkond, mida inimesed on järjest rohkem enda jaoks avastama hakanud. Regionaalprogrammiga anname hoogu sealsetele ettevõtjatele ja turismiobjektidele, et kohalik kogukond oleks tugevam ja neil oleks rohkem pakkuda ka oma külalistele. See aitab elavdada majandust, mis on iga piirkonna kõige suurem väljakutse,“ rääkis Kiisler.

Tegevuskavva kantud projektide hulgas on mitmed muuseumid ja kogudused. Toetust saab Alatskivi vallavalitsus Liivi Muuseumi pärandkultuuri koolituskeskuse rajamiseks, Võnnu vallavalitsus Gustav Suitsu majamuuseumi väljaarendamiseks ja Kallaste Vanausuliste Kogudus Kallaste kiriku lae remondiks.

Peipsiveere programm käivitati regionaalministri poolt 2008. aastal ning selle eesmärk on aidata kaasa Peipsi-äärse piirkonna ja vanausuliste kogukonna jätkusuutlikule arengule, toetudes piirkonna kultuurilis-loodusliku eripära kui spetsiifilise arengupotentsiaali rakendamisele. Programmi kaasrahastatakse Eesti riigieelarvest. Toetuse suurus projekti kohta on kuni 32 000 eurot. Taotlused tegevuskavas nimetatud projektide rahastamiseks tuleb esitada esitatakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele.