1972. aastal otsustasidki Marta ja Marie Taal oma sugulased kokku kutsuda. Sellest sai alguse traditsioon koguneda teatud aja tagant Ojasuhu ja vaadata, mis vahepeal juhtunud on.

Iga kokkutulekuga on osalejaid järjest rohkem - kui esimestel kokkutulekutel oli osalejaid umbes 30, siis viimasel korral kerkis number juba 94ni. Lisaks järelkasvule on oma juuri leidnud ka kaugemad sugulased ning seetõttu on igal kokkutulekul väljas olnud sugupuu täiendust leidnud.

Kõik kokkutulekud on toimunud Ojasuus ning pühapäevasel päeval. Lisaks on iga kord ka ilmaga vedanud - kui ilmateade ongi vihma lubanud, on kokkutuleku ajal ilm ilus olnud.

36 aasta jooksul, mil kokkutulekud toimunud on, on kõige pikem vahe kahe kokkutuleku vahel olnud 10 aastat: aastate 1988 ja 1998 vahel ei toimunud mitte ühtegi ametlikku kokkutulekut. Kõige lühem vahe on aga olnud 2 aastat: aastate 1976 ja 1978 vahel.

Taalide suguvõsa kokkutulekute traditsiooniks on olnud ka Ojasuu lipu heiskamine ja seda on alati teinud suguvõsa kõige vanem ja kõige noorem liige. 5. kokkutulekul 1988. aastal heisati kokkutuleku lipu kõrvale esimest korda ka sinimustvalge lipp.

Kõikidest kokkutulekutest on jäädvustatud sündmused fotodele või diapositiividele, 1998. aastal toimunud kokkutulek salvestati aga esmakordselt ka videolindile.

Taalide suguvõsa on tuntud ka nende musikaalsuse poolest ning seetõttu ei ole ükski kokkutulek möödinud ilma pillimangu ja lauluta.

Traditsiooniline on koht, kuhu kokku tullakse - Ojasuu. Ühise rongkäiguga liigutakse Ojasuu mäelt alla Võhandu jõe kääru, kus lauldakse ja mängitakse keskpäevast kuni õhtuni välja.

Kokkutulekule eelneval õhtul käiakse aga vanas suitsusaunas, kust leilist kuumaks köetuna lipatakse ennast Võhandu jõkke jahutama. Ja kerisekividest võetakse viimanegi soojus välja - nii palju on saunas käia soovijaid.

Marta ja Manni algatus sugulased kokku tuua oli kiiduväärt tegu. Vanad saavad meenutada möödunud aegu, noored tutvuda oma kaugemate sugulastega. See on tore traditsioon, mis peab kõigest hoolimata jätkuma.

Seetõttu on Taalide suguvõsal üleskutse - kui keegi tunneb, et tal võib olla ühiseid juuri Ojasuu Taalidega, siis andke endast märku!

"Kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta" (J. Liiv)