Reedel (16.01) laieneb võimas madalrõhkkond üle Skandinaavia ja Läänemere. Pärast keskööd hakkab saartel lund ja lörtsi sadama. Hommikul laieneb sadu üle Mandri-Eesti ja muutub tihedaks ning teeb tuisku. Lõuna- ja kagutuul paisub tugevaks, puhanguti 15, saartel ja rannikul 18-22 m/s. Õhutemperatuur on -4..+1°C. Päeval sajab ida pool tihedat lund ja lörtsi, Lääne-Eestis on sadu nõrgem ning tuleb alla lörtsi ja vihmana. On jäiteoht! Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on 0..+4°C.

Laupäeval (17.01) eemaldub madalrõhkkond Barentsi merele. Öö on enamasti sajuta. Puhub tugev edelatuul, öö hakul on puhanguid 15, saartel 18 m/s, pärast keskööd nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1..+3°C. Päeval tuleb sajuhooge vihma ja ida pool ka lörtsina. Kagu-Eestis on jäiteoht! Tuul jääb vaiksemaks. Õhutemperatuur on 0..+3°C.

Pühapäeval (18.01) on tõusva õhurõhu foonil sadusid harvem. Kohatised nõrgad sajuhood tulevad sisemaal enamasti lörtsi, saartel ja rannikul vihmana. Edelatuul on öösel veel mõõdukas, päeval nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3..+2°C, päeval -1..+3°C.

Esmaspäeva (19.01) öösel on mõjusam kõrgema rõhuga foon. Ilm on enamasti sajuta ja rahulik. Üksikutes kohtades võib veidi lund sadada. Õhutemperatuur on 0..-5, kohati võib -8°C-ni langeda. Päeval suureneb lõuna poolt madalrõhkkonna mõju ja lisandub lumepilvi. Tuul pöördub itta ja kirdesse ning muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on -4..+1°C.

Teisipäeval (20.01) laieneb madalrõhkkonna põhjaserv Eesti kohale. Sajab lund ja võib tuisata. Puhub ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-8, päeval 0..-4°C.

Kolmapäev (21.01) tuleb madalrõhkkonna servas mandril lumehoogudega, Lääne-Eesti saartel sajab enamasti lörtsi. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, Kirde-Eestis võib -9°C-ni langeda, päeval -4..+1°C.