"Rasv on loomne saadus, eks? Kogu meie ärimudel põhineb sellel, et me ei luba oma ruumides kasutada mitte midagi sellist,“ selgitas Meijland BBC-le. „Ning isegi hoolimata sellest, et need inimesed, kes meil rahaga tegelevad, ei tegele toidu valmistamisega.“

See, et paberraha võib sisaldada loomseid saadusi, on vegetaarlasest kohvikuomaniku jaoks vastik ning sestap ta teate möödunud kolmapäeval üles riputaski. Ükski klient pole söögikohas kehtestatud korra üle kaevelnud. Enamik neist maksab nagunii kaardiga ning kui keegi soovikski maksta uue viienaelasega, peavad teenindajad talle mingi alternatiivi pakkuma ja olukorra kuidagiviisi lahendama.

Seda, kas kohvikupidajal on õigus sellised rahatähed tagasi lükata või mitte, The Bank of England kommenteerinud ei ole.

Panga sõnul otsib rahatähtede tootja võimalikke variante, kuidas probleem lahendada.

Mõned taimetoitlased ja religioossed grupid võtsid kohe sõna, kui selgus, et uute viienaelaste valmistamiseks on kasutatud polümeeri, mis sisaldab üht teatud tüüpi loomset rasva. Need lasti käibesse käesoleva aasta septembris ning paari päeva jooksul on „rasvavastasele“ kampaania alla kirjutanud juba 120 000 inimest.

Allikas: BBC