Tütarlaste viisik, kes liikus koristades tagant ettepoole, otsustasid, et prügimäe äärest leituga sisustaks ära terve korteri (nimelt leiti voodi, külmik, teler, peegel, padjad, tekid, vaibad, tohutus koguses mänguasju, WC-pott ja isegi seinaplaadid olid juba kilekotti pakituna valmis uude koju minema) ja nii mõnigi asjalik mees saaks lappida kokku terve auto (olemas on juba istmed koos katetega, jalamatid, jahutusvedelikuhoidja, aku, rool, armatuurlaud, pedaalid, bensiin, õli ja kõiksugu torud).

Loomulikult ei puudunud ka suur garderoobivalik – alustades värviliste pesukomplektidega ja lõpetades õhtukleitidega, laita ei olnud ka kinga- ja saapavalik. Lõpuks, kui ligi kolm tundi koristatud oli, saadi teada, kui palju tegelikult sodi kokku korjati. Endalegi üllatuseks likvideeriti klassiga kokku pea 2 tonni prügi.

Paljude Saaremaa elanike jaoks jätkus talgupäev loomulikult ka 1. mai hommikul.

Külastasin esmalt Kuressaares Suuresilla talgulisi, kuhu oli palutud talgulistel võimalusel kaasa võtta rehad, kirved ja saed. Kohale jõudes leidsingi naeratavad noormehed, kes parasjagu raiusid ja saagisid võsa, tee ääres kohtasin kaht rõõmsameelset tütarlast, kes parasjagu maadlesid lahtise vihmavarjuga. Teiselpool teed võsa vahel kohtasin kaht naist, kes puhastasid parasjagu kellegi „peoplatsi“. Sealsamas oli ka üks küllaltki haruldane ja täiesti registreerimata talguline - rästik. Suurel sillal riisuti kokku lehti, suitsukonisi, pudeleid jms.

Järgnevalt jõudsin rõõmsate Ida-Niidu talguliste juurde, kes parasjagu olid oma esimese joogipausi teinud. Mõni minut rõõmsat juttu ning töö võis taaskord alata, jaotati kohad, mis suunas keegi liigub. Sealseks huvitavamaks leiuks nimetaksin kontoritooli, mis kohe kindlasti teeäärses võsas ei peaks olema.

Hakkajaid inimesi leidus Kuressares veel. Endalegi üllatuseks leidsin Hariduse tänavalt ühe registreerimata talguliste seltskonna, kes suure naeru ja heatujuga majadevahelise haljasala kiirelt prügist, okstest ja lehtedest puhastasid.